Tarih: 23.02.2023 01:11

VİDEO - Galeria İş Merkezinde bir kedi kurtarıldı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar görmüş Galeria İş Merkezinde sabah saatlerinde yıkım işlemine başlanmıştı.Galeria  İş Merkezi ve üstündeki sitede yıkım işlemi devam ederken içeride bir kedinin olduğu tespit edilmesiyle yıkıma ara verildi.Bölgeye sevk edilen helikopter kurtarma operasyonu düzenlerken binadaki ağır hasardan dolayı bina içerisine girilemedi.Hayvanseverlerin çabalarıyla bölgeye getirilen vinç yardımıyla 4. katta bulunan bir kedi ekiplerce kurtarıldı.Kurtarılan kendinin isminin"Zena" olduğu öğrenilirken mahsur kalan diğer hayvanların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Vinç krizi yaşanmıştı !

Galeria İş Merkezinde günlerdir aç ve susuz kalan evcil hayvanları kurtarmak için hayvanseverler seferber olmuş, kentte arama ve kurtarma çalışmaları için en az 50 metrelik bir vinc'e ihtiyaç duyulmuştu. İddiaya göre mahsur kalan hayvanlara ulaşmak için hayvansever aktivist ve grupların girişimi sonucunda Elazığ'dan istenilen vinç kiralanarak Diyarbakır'a getirildi.

Valilik önünde açıklama

Bina sakinleri ve hayvanseverlerin "içeride yaklaşık 15 evcil hayvanın bulunduğunu belirterek Diyarbakır Valiliği önünde açıklama yapmıştı.Günlerdir sosyal medyada site içerisinde evcil hayvanların bulunduğunu gündem olmuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —