VİDEO - Diyar Galeria sitesi sakinlerinin talepleri meclis gündeminde !

VİDEO - Diyar Galeria sitesi sakinlerinin talepleri  meclis gündeminde  !

Diyarbakır'da bir bloğu çöken, 3 bloğu ise ağır hasar alan Galeria Sitesi sakinlerinin taleplerini Hdp'li Beştaş meclis gündemine taşındı.

Hdp'li Meral Danış Beştaş, depremde hasar gören Diyar Galeria sitesi sakinlerinin eşyalarını kontrollü bir şekilde tahliye etmeleri için yetkililere çağrıda bulundu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş Galeria Sitesi esnaf ve bina sakinlerinin seslerine kulak verilmediğini belirterek Diyarbakır Valiliği'nin tahliyeyi engellediğini söyledi.

Kontrollü tahliye

Diyarbakır Galeriya'da daha önce de ifade etmiştim. Yüz kırk, yüz on ev, seksen dokuz dükkan tahliye edilmeyi bekliyor. Bu konuda, orada oturanlar, mukim olanlar, günlerdir depremden beri kapıda bekliyorlar. Ve tek bir talepleri var. Kontrollü, uzman denetiminde özel eşyalarını, taşınabilir eşyalarını, ziynet eşyalarını, manevi etkisi olan, bağı olan eşyalarını ve özellikle değerli evraklarını almak.

Diyarbakır Valiliği engelliyor

Birçok binada hasarlı binada bu kontrollü ve uzman denetiminde yapıldı. Fakat maalesef bu konuda Diyarbakır Valiliği özellikle bu tahliyeyi engellemeye çalışıyor. Ve orada oturanların sesine kulak vermiyor. Şu anda da Diyarbakır'da yüzlerce aile bu yüz binlere tekabül ediyor. Avukat, doktor ve orada mağaza sahipleri kontrollü tahliyenin sağlanmasını talep ediyorlar Ben de iktidar gruba bunun sağlanması için bir an önce gereğini yapın demek istiyorum" ifadelerini kullandı.



DİYARBAKIR 3.03.2023 01:16:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.