Vanlı Amcan, Diyarbakır'da ki çocukların çağrısına kulak verdi

Vanlı Amcan, Diyarbakır

Van’da Vanlı Amcan olarak bilinen sosyal medya hesabı yıllardır ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyalarına devam ediyor.Bu kez Diyarbakır'da ki çocukları sevindirdi.

Van'ın sosyal medya fenomenlerinden 'Vanlı Amcan', Diyarbakır ve Mardin'de çıkan yangın faciasında babalarını kaybeden Buğdaycı kardeşlere bisiklet hediye etti.

Yıllardır sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan birçok vatandaşın çağrılarına kulak veren Vanlı Amcan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaptığı yardımlarla herkesin 
umudu oluyor.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan köyünde yangında hayatını kaybeden Ubeydullah Buğdaycı'nın yakınları yirmibirtv aracılığıyla  ulaştığı "Vanlı Amcan" bisiklet isteğini geri çevirmedi.

Vanlı Amcan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yangında babalarını kaybeden Damla, Emir, Ela ve Bünyamin kardeşlerin yüzünü güldürdü.Bisiketlerini teslim alan çocuklar, yüzlerindeki gülümseme ile herkesi mutlu ederken Vanlı Amcan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür etti.

Çocukların  bisiket isteğini geri çevirmeyen Vanlı Amcan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 24 saat geçmeden bisikletleri çocuklara ulaştırdı.

Vanlı Amcan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Diyarbakır ve Bölgenin Yeni Nesil Dijital Medyası yirmibirtv'ye yaptığı açıklamada "iyilik kazanacak" dedi.

"Vanliamcan sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak. Nerde bir acı varsa oralı olur yüreğimiz.. Bizim için din dil ırk ayrımı yapmadan kıblemiz insan diyerek şiariyla çalişmalarımıza devam ediyoruz.. Önemli olan çocukların mutluluğuydu Çok şükür o kadar acının içinde o mutluluğu gördüm çocukların yüzünde onlarla beraber bende mutlu oldum.. İyilik kazanacak" ifadelerini kullandı.



DİYARBAKIR 14.07.2024 10:12:00 0
DEM Parti gizliliği ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulunacak Narin Güran soruşturmasının magazinel bir olaya dönüştürülmek istendiğini söyleyen DEM Partili Kamuran Tanhan, gizliliği ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.
Narin Güran Cinayetinde baba Arif Güran'ın ifadesi ortaya çıktı Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak savcılık tarafından gözaltına alınan baba Arif Güran'ın ifadesi kamuoyuna yansıdı.
Diyarbakır'da depremzedelere 15 gün süre verildi Hani ilçesindeki depremzedelere, yaşadıkları prefabrik evlerden çıkmaları için 15 gün süre verildi. Kendilerine herhangi bir alternatif sunulmadığını söyleyen depremzedeler, "Gidecek yerimiz yok" dedi.
Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme : 8 tutuklama talebi Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheliden aralarında annesi, ağabeyi, amcası, 2 kuzeni ve yengesinin de bulunduğu 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Mardin'de akrabalar arasında kavga: 1 ölü Artuklu ilçesi Esentepe kırsal mahallesinde akraba aileler arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti.
Narin’in annesinin ifadesi ortaya çıktı: Salim Güran ile ilişkim yok Narin'in öldürülmesiyle ilgili annesi Yüksel Güran'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Anne Güran "Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin. Salim Güran’la ilişkim yok. Bundan utanç duyuyorum” dedi.
Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni gelişme: Adli tıp kurumu ön raporu açıklandı Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun ön raporu açıklandı.
Diyarbakır Deprem Konutları Kuraları çekildi Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 11 ilde 24 Bin 812 adet deprem konutu için kura heyecanı! TOKİ deprem konutları kura sonuçları belli oldu.