Thodex davasında karar açıklandı !

Thodex davasında karar açıklandı !

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay hapis cezası aldı.Bu karar, vatandaşları dolandırarak mağdur eden Özer'in Türkiye'deki yargı sürecinin sona erdiğini gösteriyor.

Thodex davasında Faruk Fatih Özer, 'örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından toplamda 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Ayrıca, bir müşteki yönünden, Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer hakkında 'bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık' suçundan ayrı ayrı 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ve 135 milyon lira adli para cezasına hükmedildi.16 sanık ise delil yetersizliği gerekçesiyle 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan beraat kararı aldı. Mahkeme, kararla birlikte 4 sanığın tahliyesine karar verdi.

Bu haberde bahsedilen olay, Faruk Fatih Özer'in kurduğu kripto para sitesi aracılığıyla milyonlarca dolar değerindeki kripto parayla yurt dışına kaçmasıyla başlamıştı. Ancak daha sonra Arnavutluk'ta yakalanarak İstanbul'a getirilmişti.



Anahtar Kelimeler: Thodex davasında karar açıklandı !
GÜNDEM 8.09.2023 10:15:00 0
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.
Diyarbakır Havalimanı'nda merdiven arızası : 4 yaralı ! Diyarbakır Havalimanı'nda hacıları karşılamak için gelen vatandaşların kullandığı yürüyen merdiven arıza yaptı. Arıza nedeniyle oluşan izdihamda 4 kişi yaralandı.
Diyarbakır Batman yolunda kaza fecci kaza.. Çok sayıda yaralı var ! Diyarbakır Batman seferi yapan minibüs ile pikap çarpıştı, 1 çocuk olmak üzere 14 kişi yaralandı.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Rastak konserine valilik engeli Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak Grubunun katılımıyla gerçekleştirilecekleri konsere Van Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu.
Diyarbakır'da vatandaşın doktor çilesi ! Diyarbakır'ın, Sur ilçesine Bağlı Bağıvar Aile Sağlık Merkezinde dört doktorun olmasına rağmen, sadece bir doktor bulunuyor.
Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet binasını boşalttırdı Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet verdiği binayı kendilerine ait olduğu gerekçesiyle boşalttırdı.
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.