Talepler kabul edilmezse ÇMO çalışanları iş bırakacak

Talepler kabul edilmezse ÇMO çalışanları iş bırakacak

Tez-Koop-İş Ankara 2 No’lu Şubesi Başkanı Mustafa Özgen, Çevre Mühendisleri Odası çalışanlarının hak taleplerinin kabul edilmemesi halinde iş bırakacaklarını açıkladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bağlı Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) çalışanları, maaşlarına zam yapılması ve özlük haklarının iyileştirilmesi için açıklama yaptı. Türkiye Ticaret Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) Ankara 2’Nolu Şubesi öncülüğündeki açıklama, ÇMO Genel Merkezi önünde yapıldı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Partisi) Milletvekilleri Burcugül Çubuk ve Özgül Saki, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ile çok sayıda kişi de işçilere destek verdi. Açıklamada “Yasal haklarımızı istiyoruz, alacağız” dövizleri taşındı. 

‘MAAŞLARI VE ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLSİN’

Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şubesi Başkanı Mustafa Özgen, oda çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme sağlanması için bir aydır mücadele verdiklerini belirterek, “Sendikamız tarafından bir ay önce görüşme çağrısında bulunuldu. Ancak oda yönetimi tarafımıza herhangi bir dönüş sağlanmadı. Bir ay boyunca yanıtsız bırakılan talebimiz, oda emekçileri tarafından konu sosyal medya aracılığıyla gündeme getirildiğinde görünür, duyulur ve hatta hak verilir hale geldi” diye konuştu.

Oda çalışanlarının geçinmediklerini beliren Özgen, “Geldiğimiz noktada, oda emekçisi üyelerimizin yaşam koşulları insan onuruna yakışır olmaktan uzaktır. Elbette ülkenin içinde bulunduğu somut koşullar, ekonomik kriz ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında üyelerimizin yaşam standartlarındaki hızlı ve keskin düşüşün esas sorumlularının ÇMO Yönetim Kurulu olmadığı açıktır. Ancak ücret düzeyleri asgari ücret seviyesine kadar inen oda emekçilerinin taleplerini, herkesçe bilinen deneysel ve yanlı ekonomi politikalarını öne sürerek bir kenara itmek de odanın etik değerlerine ve ilkelerine uygun düşmemektir” ifadelerini kullandı.

‘İŞ BIRAKMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Oda çalışanlarının emeklerini karşılığını alan kadar mücadele edeceklerini belirten Özgen, herkese dayanışma çağrısında bulundu. Özgen, “Çevre Mühendisleri Odası emekçilerinin talepleri, işçi sınıfının ortak taleplerinden bağımsız değildir. Haklı taleplerimizin dikkate alınmaması halinde Çevre Mühendisleri Odası emekçileri olarak önümüzdeki süreçte iş yavaşlatma ve iş bırakma dahil olmak üzere meşru her türlü eylem ve etkinlikler gerçekleştirilecektir" uyarısında bulundu.



GÜNDEM 29.08.2023 17:38:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.