Sur Belediyesi'nde seçim öncesi kardeş alımları !

Sur Belediyesi

Seçime sayılı günler kala Sur Belediyesi'nin Özel Kalem Müdürü ve Başkan Yardımcısı kardeşlerini işe aldı.

Diyarbakır'da kayyım tarafından yönetilen Sur Belediyesi, seçime sayılı günler kala 3 kişiyi işe aldı. İşe alınanlardan biri Özel Kalem Müdürü Serkan Telli'nin kardeşi Y.T., diğeri Başkan Yardımcısı Mizgin Güneş’in kardeşi A.G., üçüncü kişi ise AKP Sur İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Yöneticisi T. Y. U.

Amida Haber'de yer alan habere göre, görevden alınarak yerine kayyım atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, uygulamayı seçim yatırımı olarak değerlendirdi. Buluttekin, “2019 yılında da aynısını yapmışlardı. Müdür ve belediye başkan yardımcıları kendi yakınlarını almıştılar. Ganimet mantığı ile baktıkları için belediyeleri doldurdular” dedi.

 ‘HUKUKİ DEĞİL’

 Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı avukat Mehmet Emin Aktar da, seçim öncesi belediyelerdeki alımlara şu sözlerle tepki gösterdi: “Seçim sonrası kayyumlar gidecek. Bunu bildikleri için istediklerini yapmaya çalışıyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Keyfilik var, herkes kendine yandaşını işe almaya çalışıyor. Kayyumlarla birlikte liyakat kriteri ortadan kaldırıldı. Kayyumların yaptığı hiçbir şey meşru değil. Atanmış memurun bunları yapması hem meşru hem de hukuki değil.”

Alımlara tepki gösteren CHP’nin Diyarbakır Milletvekili adayı avukat Cevdet Nasıranlı ise, "Siyaseten yapılması doğru değil. Zaten Diyarbakır’da seçilmiş hiçbir belediye başkanı yok. Seçim öncesi ihtiyaç dışı alımlar ahlaki değil. Bize göre bunlar seçime yönelik bir hamledir. Seçim yatırımıdır. Bu çok doğru değil” dedi.



DİYARBAKIR 11.05.2023 12:55:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.