Sivil polisler Mardin'de vatandaşa böyle müdahale etti

Sivil polisler Mardin

Mardin’de iki vatandaş sivil polisler tarafından darp edildi. Olay anı bir gazeteci tarafından kaydedildi.

Görüntülerde birkaç sivil polisin önce bir vatandaşa müdahale ettiği, vatandaşın darp edilmesine itiraz eden bir başka vatandaşın da yine aynı polisler tarafından darp edilmeye başlandığı görülüyor.

Rudaw'da yer alan haberde ; Görüntüleri sosyal medya hesabından söz konusu gazetecinin mesajını alıntılayarak paylaşan DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, İçişleri Bakanlığı’nı etiketleyerek, “Soruşturma başlatacak mısınız” diye sordu.

Saliha Aydeniz paylaşımında olayın nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

“Kolluk, Kürdistan’da halka sokak ortasında şiddet uyguluyor. Mardin’de sokak ortasında bir “çöp kavgasından” gelinen durum bu. Mardin’den aldığımız bilgilere göre olay, bina temizlik görevlisinin çöpleri bina dışına çıkarmasıyla başlıyor. Kolluğun temizlik görevlisine “Biz geldik diye mi çöpleri çıkarıyorsun?” demesi üzerine yurttaş, çöp sorununu daha önce yetkililere bildirdiğini, sorunun çözülmediğini ifade ediyor. Görgü tanıklarının bildirimine göre kolluğun saldırgan üslubuna yurttaşın itirazı sonrasında kolluk küfürler yağdırmaya başluyor ve videoda gördüğümüz fiziksel şiddeti uyguluyor.

Kürdistan’ın sokakları bilerek çöplüğe çevriliyor, halkların inancına ve diline müdahale ediliyor, hafıza kırımı yaratılıyor ve nezarethanelerde, hapishanelerde işlenen işkence suçları hiçbir çekince olmadan sokaklara taşıyor. Bu olay parti binamızın önünde olmasa ve şiddet gören yurttaşı halk sahiplenmese,

@dgroznur görüntülemese işkencenin varacağı boyutu tahmin edebiliyoruz. Tepkiler ve özgür basın faaliyeti olmazsa işini yapan bir insanın haksızca, hukuksuzca gözaltına alınacağını hepimiz biliyoruz. İşte kolluk işkence ve tehditlerinin, Kürt halkına yaklaşımın onbinlerce kanıtından biri. Soruşturma başlatacak mısınız? @TC_icisleri”

 



GÜNDEM 21.02.2024 14:49:00 0
Van Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Rastak konserine valilik engeli Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak Grubunun katılımıyla gerçekleştirilecekleri konsere Van Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu.
Diyarbakır'da vatandaşın doktor çilesi ! Diyarbakır'ın, Sur ilçesine Bağlı Bağıvar Aile Sağlık Merkezinde dört doktorun olmasına rağmen, sadece bir doktor bulunuyor.
Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet binasını boşalttırdı Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet verdiği binayı kendilerine ait olduğu gerekçesiyle boşalttırdı.
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.
Diyarbakır'da birçok ilçede işçi alınacak Diyarbakır valiliği bugün Toplum Yararına Programı (TYP) Kapsamında 21 personel alınacağını açıkladı. İşte Başvuru şartları ve tüm detaylar...
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.
DEM Parti'nin Kürtçe tabela önerisine AKP ve YRP'den ret Urfa'da DEM Partili meclis üyeleri, 'dillerin yaşatılması için' Karaköprü Belediyesi'ne Türkçe ile birlikte Kürtçe ve Arapça yazılı tabelaları asılması önerisi, AKP ve YRP tarafından reddedildi.