Sanatçı Helim Ömerî ve Azad Bedran gözaltına alındı

Sanatçı Helim Ömerî ve Azad Bedran gözaltına alındı

Kürt sanatçılar Helim Arslan (Ömerî) ve Azad Bedran Kızılkar, sabah saatlerinde Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Arslan evinde gözaltına alınırken, Kızılkar’ın ise havaalanında gözaltına alındığı öğrenildi. Sanatçıların gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, emniyete götürüldükleri bilgisi edinildi.

‘Kürt müziği susturulamaz’

Konuya dair Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından yapılan açıklamada “İktidarın Kürt kültürü ve sanatına yönelik tahammülsüzlüğü, gözaltı ve tutuklamalarla devam etmektedir. Bugün sabah saatlerinde Kürt sanatçılar Azad Bedran ve Helîm Omerî’nin evlerine yapılan baskınlar ve gözaltılar, Kürt müziği ve sanatının icra edilmesine ve yaşatılmasına yönelik bir saldırıdır. Bu baskılar, Kürt kültürünü ve sanatını engelleyemeyecek, aksine mücadelemizle Kürt kültürü ve sanatı daha da güçlenecektir. Kürt sanatçılara yönelik bu gözaltı ve baskıları kınıyoruz. Kürt müziği ve sanatı susturulamaz!” denildi. (MA)

 



DİYARBAKIR 7.10.2024 21:51:00 0
Narin soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet istemi Narin Güran cinayetine ilişkin tamamlanan iddianamede, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.
Cigerxwîn 40'ıncı yıl dönümünde anıldı Cigerxwîn, ölümünün 40'ıncı yıl dönümünde belediye ve Kürt dil kurumlarının düzenlediği etkinlikle anıldı.
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Son dakika… Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü iddia edildi
Diyarbakır'da arazi kavgası : Ölü ve yaralılar var ! Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Veysel C. (41) hayatını kaybetti, 2’si ağır 5 kişi yaralandı.
Muş'ta sokak ortasında şiddet, tehdit ve hakaret ! Muş'ta polislerin kimlik kontrolü sonrası alıkonulan 3 genç, saatlerce şiddet, tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirterek, barodan hukuki yardım talebinde bulundu.
Türkiye’nin en güvenilmez' kurumları: Siyasi partiler ve Diyanet Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün “Toplumsal eğilimler” saha araştırmasında, Diyanet ve siyasi partiler “Türkiye’de en güvenilmez iki kurum” olarak yer aldı.
Fadıl Şenyaşar cezaevinden çıktı Babası ve iki ağabeyinin katledildiği katliamdan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar, 6 yıl 4 ay sonra tahliye edildi.
Şenyaşar Ailesi Direnişi Kazandı : Sanıklara Tahliye Kararı Şenyaşar ailesine dönük saldırı davasında tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.