Tarih: 13.11.2023 11:23

Rüşvetle anılan Bağlar Belediyesi'ne Müfettiş görevlendirildi

Facebook Twitter Linked-in

Kayyumla yönetilen Diyarbakır’daki belediyelerde yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Kayapınar Belediyesi’nden sonra merkez Bağlar İlçe Belediyesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta rüşvet soruşturması kapsamında bir personel ile başkan yardımcısı tutuklanmış, belediye başkanına yurt dışı yasağı konulmuştu.

Yolsuzluk iddiaları üzerine Kayapınar Belediyesine de müfettiş görevlendirilmişti

Müfettişler iddiaları araştıracak

Rüşvet iddiasıyla ilgili soruşturma devam ederken, sıcak bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı, söz konusu iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirdi. Müfettişler söz konusu iddiaları araştırıp rapor hazırlayacak. Rapor doğrultusunda İçişleri Bakanlığının karar vermesi bekleniyor.

Bu arada yürütülen soruşturma devam ederken, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu geçtiğimiz günlerde Ankara’ya çağrıldığı ve istifa etmesi yönünde tavsiyede bulunulduğu öğrenildi.

'İstifa yanlış algıya neden olur'

AK Parti Genel Merkezinde yapılan görüşmede Beyoğlu’nun, söz konusu iddialarla ilgisinin bulunmadığını, konunun adli mercilere yansıdığını, bu aşamada istifasının yanlış bir algıya neden olacağını belirtip, istifa talebini kabul etmediği belirtildi. (AmidaHaber)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —