Rojin Kabaiş Diyarbakır Meclisinde anıldı

Rojin Kabaiş Diyarbakır Meclisinde anıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri, Ekim ayı toplantısına Rojin Kabaiş’in fotoğraflarını takarak katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısının dördüncü oturumu gerçekleştirildi. Meclis 2. Başkan Vekili Evin Yelboğa, başkanlığında gerçekleşen oturumda, Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’i anıldı. 

Meclis üyeleri, yakalarına Rojin Kabaiş’in fotoğraflarını takarak toplantıya katıldı.

‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır

Oturumun açılışında konuşan Başkan Vekili Yelboğa, her gün yeni bir kadın katliamıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Her güne kadın ölümleriyle uyanıyoruz. Rojin şahsında katledilen tüm kadınları saygıyla anıyoruz. Devletin gerçekten acil bir önlem alması gerekiyor. İyi halin ortadan kalkması gerekiyor. Erkeğin taktığı kravat, giydiği takım elbise ile iyi halden salıveriliyorlar. Bu yüzden biz katledilen kadınların davalarının takipçisi olacağız. Bunun için İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz.” dedi.

 



DİYARBAKIR 17.10.2024 16:28:00 0
Cigerxwîn 40'ıncı yıl dönümünde anıldı Cigerxwîn, ölümünün 40'ıncı yıl dönümünde belediye ve Kürt dil kurumlarının düzenlediği etkinlikle anıldı.
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Son dakika… Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü iddia edildi
Diyarbakır'da arazi kavgası : Ölü ve yaralılar var ! Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Veysel C. (41) hayatını kaybetti, 2’si ağır 5 kişi yaralandı.
Muş'ta sokak ortasında şiddet, tehdit ve hakaret ! Muş'ta polislerin kimlik kontrolü sonrası alıkonulan 3 genç, saatlerce şiddet, tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirterek, barodan hukuki yardım talebinde bulundu.
Türkiye’nin en güvenilmez' kurumları: Siyasi partiler ve Diyanet Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün “Toplumsal eğilimler” saha araştırmasında, Diyanet ve siyasi partiler “Türkiye’de en güvenilmez iki kurum” olarak yer aldı.
Fadıl Şenyaşar cezaevinden çıktı Babası ve iki ağabeyinin katledildiği katliamdan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar, 6 yıl 4 ay sonra tahliye edildi.
Şenyaşar Ailesi Direnişi Kazandı : Sanıklara Tahliye Kararı Şenyaşar ailesine dönük saldırı davasında tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.
Demirtaş ve Yüksekdağ: Dışarıda olsak elbette barışa katkı sağlarız DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yaptıkları görüşmede HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın "Dışarda olsak elbette barışa katkı sağlarız. Ama içerde bile kalsak yine elimizden geleni