Tarih: 02.07.2023 09:00

Pervin Buldan : Tüm yönleriyle yanlışlarımızı ve hatalarımızı sorgulayacağız

Facebook Twitter Linked-in

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bayram buluşmaları kapsamında Van'da halkla buluştu. Gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendiren Buldan, yanlış ve hatalarını sorgulayacaklarını söyledi.

Seçimlerin herkes açısından önemli bir süreç olduğunu ifade eden Buldan, “Çok büyük umutlarla girdik seçimlere. Biz de büyük bir hedefle çıkmayı ve halkımızın talepleri doğrultusunda, beklentileri doğrultusunda büyük bir başarı elde etmeyi hedeflemiştik ancak istediğimiz sonucu elde edemedik ve bunun farkındayız. Bunun birçok sebebi var. İç ve dış faktörler, Ak Parti'nin tüm devlet imkanlarını kullanma gibi bir çok faktör var. Yine Yeşil Sol’u bir ay içerisinde ilan etme, halkımıza anlatma ve öğretme gibi dezavantajları oldu.

İktidarın hukuksuzlukları, anti demokratik tutumu ve bizi kriminalize etme çabalarına, arkadaşlarımızın gözaltına alınma ve tutuklanmalarına rağmen ancak bu sonucu elde edebildik. Yeterli değil ve tüm yönleriyle yanlışlarımızı ve hatalarımızı sorgulayacağız. Hiçbir arkadaşımızın karamsarlık içerisinde olmaması, bizim mücadelemizin büyük bir mücadele olduğunun farkında olmaları gerekiyor. Yıllardır tüm baskılara rağmen diz çökmediğimizi herkes çok iyi biliyor” diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —