Perihan Koca : Ulaşım haktır, satılamaz

Perihan Koca : Ulaşım haktır, satılamaz

Mersin'de dolmuş ve otobüslere yapılan toplu ulaşım sivil vatandaş ücreti 17 liraya, öğrenci ücreti ise 11 liraya yükseldi.

1.5  ay içinde gelen ikinci zamma Yeşil Sol Parti Milletvekili Perihan Koca tepki gösterdi.

Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca Mersin'de şehir içi ulaşıma yapılan ücret artışına ilişkin konuştu.

Mersin'de yaklaşık 1.5 ay içinde şehiriçi ulaşıma 2 defa zam yapıldı.Konuya ilişkin açıklama yapan Koca, zamların derhal geri alınması gerektiğini söyledi.

Mersin'de ulaşım zamlarına karşı sokakta eylem yapan Perihan Koca, yapılan zammı kabul etmediklerini ifade ederek zamların derhal geri alınmasını istedi.

ULAŞIM HAKTIR, SATILAMAZ

“Mersin'de ulaşım zamlarına karşı sesimizi duyurmak için sokakta eylemde idik bugün.Zam zulüm politikalarına el yükselterek emekçilere kuru ekmeği bile çok görenler, barınmadan elektriğe ekmeğe gıdaya suya sağlığa motorine benzine ulaşıma zam üstüne zam yağdırıyor.Mersin'de halk otobüsleri 15, dolmuşlar 17 TL oldu.Hayır kabul etmiyoruz.Ulaşım haktır satılamaz.Zamlar derhal geri alınsın” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU

Mersin'de şehir içi dolmuş ücretlerine 20 haziranda zam yapılmış, sivil yolcu ücreti, 8 liradan 11.50 liraya, öğrenci yolcu ücreti de 6 liradan 8 liraya çıkarılmıştı.

Dolmuşçular zammın gerekçesi olarak mazotun litre fiyatının 25 liradan 37 liraya yükselmesini gösterdiler.

Haziran ayında bir sivil yolcu 20 lirayla 2 kez, öğrenci 3 kez dolmuşa binebilirken, yeni zamlı tarife ile 20 lira ile sadece bir kez dolmuşa binebiliyor.

ŞİMDİ NE OLDU ?

Mersin'de şehir içi ulaşım ücretlerine son 1 buçuk ayda ikinci zam geldi. Yapılan düzenleme ile yolcu taşıma ücretlerinde sivil yolcu için 17 lira, öğrenci için 11 lira oldu.

 



Anahtar Kelimeler: Perihan Koca Ulaşım haktır satılamaz
GÜNDEM 15.08.2023 22:42:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.