Tarih: 14.08.2023 23:34

Özel sektör öğretmenleri ulaşımda indirim istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, indirimli öğretmen kartı hakkı için İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) İl Meclis Toplantısı'nın yapıldığı Kültürpark'ta basın açıklaması yaptı. Açıklama da “Ulaşımda eşitlik öğretmenin hakkıdır bizde öğretmeniz” pankartı açılarak, “İzmir’de okula gidilen yol indirimli olsun”, “Yeşil pasaport bizim de hakkımız” dövizleri taşındı.

ŞEHİRLER ARASI AYRIMCILIK

Açıklamayı yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir İl Temsilcisi Tülay Apak, Adana, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, Eskişehir, Mersin ve pek çok ildeki belediyelerin, özel sektör öğretmenlerine indirim hakkı tanındığına dikkati çekti. İndirim hakkı için belediyeye defalarca dilekçe verdiklerini söyleyen Apak, şöyle devam etti:

DİLEKÇELER SONUÇSUZ KALDI

"Elimizde evrak kayıt numarası olmasına rağmen yetkililer bir dilekçemizin izine dahi rastlayamamışlardır. Üzerine gerçekleştirdiğimiz bir dizi görüşmede ise uygulamanın yasal mevzuata uygun olmaması bahanesi gerekçe gösterilmiştir. Şimdi soruyoruz: Diğer şehirlerdeki uygulama yasal mevzuata uygunken İzmir'deki neden uygun değildir. Bu ülkenin yasaları şehirden şehire değişkenlik mi göstermektedir? Özel sektördeki öğretmenlerin MEB’e ataması yapıldığına göre Belediye, bizi neden öğretmen olarak görmemekte ısrar etmektedir. Sosyal belediyecilik anlayışı toplumun ileri unsurlarını kapsayacak şekilde eşitlik ilkesi üzerinden sağlanırken İZBB bizleri kamudaki meslektaşlarımızdan ayrıştırmaya daha ne kadar devam edecektir” dedi.

Apak, indirimli öğretmen kartı uygulaması kararının İzmir özel sektör öğretmenlerine de tanınmasını istedi. Açıklamanın ardından öğretmenler İZBB’nin Meclis toplantısına katılarak taleplerini iletti.(MA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —