Newroz deklarasyonu Diyarbakır'da açıklandı

Newroz deklarasyonu Diyarbakır

2024 yılı Newroz Bayramı’nın deklarasyonu Diyarbakır'da açıklandı.

Diyarbakır'da Newroz deklarasyonu açıklandı! 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 2024 Newroz'un kutlamalarıyla siyasi taleplerini en üst düzeye taşıyacaklarını belirtti. Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Hatimoğulları, merkez Sur ilçesindeki Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek Newroz'a hazır olduklarını duyurdu.

Dicle Kültür ve Sanat Derneği'nde gerçekleştirilen deklarasyonla 2024 Newroz kutlamalarının startı verilmiş oldu. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadınlar Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından açıklanan deklarasyonda, "Kalk, özgürlük ve başarı zamanıdır" sloganıyla Newroz kutlamalarının yapılacağı belirtildi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, Kürt sorununun bir statü sorunu olduğunu dile getirdi.Hatimoğulları'nın çağrısıyla, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi için mücadeleye devam edilecek.Kürt halkının direniş geleneğini ve Newroz'un sembolik önemini vurgulayan deklarasyonla, Kürt sorununa çözüm çağrısı yapıldı.

Newroz'un, halkların özgürlük ve başarısının zamanı olduğu vurgulanarak, Kürt sorununun çözümü için kararlılıkla mücadele edileceği belirtildi.

 



GÜNDEM 11.03.2024 10:36:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.