Tarih: 11.03.2024 10:36

Newroz deklarasyonu Diyarbakır'da açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'da Newroz deklarasyonu açıklandı! 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 2024 Newroz'un kutlamalarıyla siyasi taleplerini en üst düzeye taşıyacaklarını belirtti. Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Hatimoğulları, merkez Sur ilçesindeki Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek Newroz'a hazır olduklarını duyurdu.

Dicle Kültür ve Sanat Derneği'nde gerçekleştirilen deklarasyonla 2024 Newroz kutlamalarının startı verilmiş oldu. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadınlar Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından açıklanan deklarasyonda, "Kalk, özgürlük ve başarı zamanıdır" sloganıyla Newroz kutlamalarının yapılacağı belirtildi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, Kürt sorununun bir statü sorunu olduğunu dile getirdi.Hatimoğulları'nın çağrısıyla, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi için mücadeleye devam edilecek.Kürt halkının direniş geleneğini ve Newroz'un sembolik önemini vurgulayan deklarasyonla, Kürt sorununa çözüm çağrısı yapıldı.

Newroz'un, halkların özgürlük ve başarısının zamanı olduğu vurgulanarak, Kürt sorununun çözümü için kararlılıkla mücadele edileceği belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —