Nevzat Bahtiyar Yine İfade Değiştirdi..Diyarbakır’da Narin Güran Cinayeti Soruşturması Derinleştirildi

Nevzat Bahtiyar Yine İfade Değiştirdi..Diyarbakır’da Narin Güran Cinayeti Soruşturması Derinleştirildi

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması derinleştirildi.

İtirafçının cezaevinden çıkarılarak ek ifadesinin alınması üzerine köye giden jandarma ekipleri, Bahtiyar’ın evinde ve ahırında yeniden DNA ve inceleme yaptı. Cezaevinde birbirleriyle görüşmelerine izin verilmeyen Güran ailesi bireylerinin kameralı özel odalarda tutuldukları ve dışarıdaki aile bireyleriyle dahi görüşmelerine izin verilmediği belirlendi.

Diyarbakır’a Uzman Ekip Gönderildi

Soruşturma kapsamında gerek şüpheli, gerekse bilgisine başvurulan bazı kişilerin gizli tanık olarak ifade verebilecekleri öğrenildi. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın tanık koruma programında görevli 3 kişilik uzman bir heyeti Diyarbakır’a gönderdiği ortaya çıktı. Diyarbakır’ın Bağlar İlçesine bağlı Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos günü kaybolduktan sonra cesedi 8 Eylül’de köye 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmada itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın ek ifadesinden sonra soruşturma genişletildi.

DNA Örnekleri Alındı

Bahtiyar yeni itirafında, “Cesedi yerde yatar vaziyette gördüm. Ağzından köpük gibi bir sıvı gelmişti.” diyerek Jandarma olay yeri inceleme ile JASAT ekiplerinin yeniden köye gitmesine neden oldu. Güran ailesi aleyhine ifade verdiği için ailesinin can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle ailesinin boşalttığı köy evinde ve evin bitişiğindeki ahırda yeniden inceleme yapıldı. “Cesedi pencereden ahıra bıraktım.” dediği pencere içinde ve çevresinde, boşaltılan evde ikinci kez amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes ve Nevzat Bahtiyar’a ait olabileceği değerlendirilen parmak izi, tırnak, kan, tükürük, salya, kıl örnekleri olabileceğine dair DNA bulgusu incelemesi yapıldı.

Aile Üyelerine Cezaevinde Sıkı Tedbirler

Nevzat Bahtiyar hariç tümü aile bireyleri ve akraba olan 12 kişi, T2 ve T3 Yüksel Güvenlikli Kapalı ceza İnfaz Kurumundaki özel kameralı odalarda tutuluyor ve soruşturma tamamlanana kadar birbirleriyle görüşmelerine hiçbir şekilde izin verilmiyor. Aynı şekilde görüş günlerinde de dışarıdaki akraba ve aile bireylerinin de tutukluların ziyaretçi olarak cezaevinde görüşmelerine izin verilmediği öğrenildi.

Gizli Tanıkların Korunması

Aile bireylerinden ve köyde tanık olarak bilgisine başvurulan kişi sıfatıyla daha önce ifadeleri alınan iki kişinin can güvenlikleri nedeniyle soruşturma dosyasında cinayetin sır perdesini aralayacak doğrudan görgüye dayalı bilgi sahibi oldukları için gizli tanık olarak ifadelerinin alınacağı bilgisi üzerine 3 kişilik uzman ekip Ankara’dan Diyarbakır’a geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen tanık koruma programında görevli uzman ekibin, iki kişinin gizli tanık sıfatıyla korumaya alınması için çalışma yürüttüğü belirlendi.

Bahtiyar’ın İfadelerinde Değişiklik

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre önceki gece cezaevinden çıkarılarak adliyeye getirilip 3 savcı tarafından ifadesi alınan ve 3. kez ifadesini değiştiren Bahtiyar şöyle dedi: “Salim beni ağabeyi Arif’in evine çağırdı. Narin’in yerde hareketsiz yatar vaziyette olduğunu gördüm.” Salim’in isteğiyle alıp battaniyenin içine koyduktan sonra aracıma bırakmak için evime doğru gittim. Salim, ‘Cesedi gerekirse parçala, sonra dereye at.’ dedi. Olaydan birkaç gün sonra Salim’le yolda karşılaştık. Ben Narin’i kesinlikle öldürmedim.”

 



DİYARBAKIR 23.09.2024 09:26:00 0
Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ? Dağkapı Devlet Hastanesi'nde hemşirelerin kötü koşullarda çalıştırıldığı ve hastaların yaşamı risk altında olduğu iddia edildi.
Amedspor’a ceza ! PFDK, Amedspor’a 84 bin TL para cezası verdi.
Diyarbakır'da hastanede temizlik hemşirelere yaptırılıyor SES Diyarbakır Şubesi, Dağkapı Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlık emekçilerine yoğun bakım ünitesinde temizlik yaptırıldığını duyurdu.
DEM Parti’den suç duyurusu: Salim Güran ile Ensarioğlu’nun ilişkisi tespit edilsin DEM Parti, Narin Güran'ın katledilmesinde etkili soruşturmaya engel olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP'li Galip Ensarioğlu ile Salim Güran ilişkisinin tespit edilmesi istendi.
Diyarbakır'da Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi projesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yeni istihdam alanları açmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi Projesi başlattı.
Sur ve Fındıklı ilçeleri ‘kardeş belediye oldu Sur Belediyesi ve Fındıklı Belediyesi arasında “kardeş belediyecilik” protokolü imzalandı. Törende protokolün halklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeye yönelik olduğu vurgulandı.
Diyarbakır’da kaybolduğu belirtilen Rümeysa Sert bulundu Diyarbakır'da kaybolduğu bildirilen 9 yaşındaki Rümeysa Sert'in sağ salim bulunduğu öğrenildi.
Diyarbakır'da Hisami Apartman davasında sanıklara ceza Maraş merkezli depremde yıkılan ve 100 kişinin ölümüne neden olan Hisami Apartmanı davasında sanıklara 17 yıl 6’şar ay ceza verildi.