Muş Belediyesi'ne Kürtçe tabela asıldı

Muş Belediyesi

DEM Parti yönetimindeki Muş Belediyesi’ne “Şaredarîya Mûşê” yazılı tabela asıldı.

Yerel seçimlerde büyük bir farkla Mûş Belediyesi’ni kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanları Tuba Sayılğan ve Sırrı Söylemez belediyeye Kürtçe tabela astı. 

Eşbaşkanlar, yıllardır “Muş belediye başkanlığı” olan tabelayı “Şaredarîya Mûşê, Muş Belediyesi" şeklinde Kürtçe Türkçe tabelayla değiştirdi.

 



Anahtar Kelimeler: Belediyesi' Kürtçe tabela asıldı
GÜNDEM 10.07.2024 01:10:00 0
Narin Güran cinayeti: Amca Salim Güran'ın yeni ifadesi ortaya çıktı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor.
Diyarbakır'da fırıncılar iş bırakacak Diyarbakır Fırın İşçileri Komisyonu, çalışma saatlerinin düşürülmesi, izin ve ücretlerin iyileştirilmesi talebiyle 15 Eylül’de iş bırakacaklarını duyurarak, destek çağrısı yaptı.
Narin Güran cinayetinde amcanın eşi Melek Güran'ın ifadesi ortaya çıktı Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada tutuklanan amca Salim Güran'ın eşi Melek Güran ifade verdi.
Narin'in ismi Mardin'de bir parka verildi Mazıdağı Belediye Meclisi, kentteki bir parka "Narin Yaşam Parkı" ismi verilmesine karar verdi.
DEM Parti gizliliği ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulunacak Narin Güran soruşturmasının magazinel bir olaya dönüştürülmek istendiğini söyleyen DEM Partili Kamuran Tanhan, gizliliği ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.
Narin Güran Cinayetinde baba Arif Güran'ın ifadesi ortaya çıktı Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak savcılık tarafından gözaltına alınan baba Arif Güran'ın ifadesi kamuoyuna yansıdı.
Diyarbakır'da depremzedelere 15 gün süre verildi Hani ilçesindeki depremzedelere, yaşadıkları prefabrik evlerden çıkmaları için 15 gün süre verildi. Kendilerine herhangi bir alternatif sunulmadığını söyleyen depremzedeler, "Gidecek yerimiz yok" dedi.
Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme : 8 tutuklama talebi Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheliden aralarında annesi, ağabeyi, amcası, 2 kuzeni ve yengesinin de bulunduğu 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.