MİLLİ ARMA AŞKI, EĞİTİM HAYALLERİNE GALİP GELDİ

MİLLİ ARMA AŞKI, EĞİTİM HAYALLERİNE GALİP GELDİ

Çekya'da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası'nda milli takım adına ter döken Bağlar Belediyespor'un milli sporcusu Sena Kızılaslan, bu yüzden aynı tarihlerde yapılan Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavına giremedi.

Çekya'da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası'nda milli takım adına ter döken Bağlar Belediyespor'un milli sporcusu Sena Kızılaslan, bu yüzden aynı tarihlerde yapılan Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavına giremedi.

Sınava çok iyi hazırlanmasına rağmen milli takımı tercih ettiğini belirten Kızılaslan,'Geleceğimi etkileyecek olan iki olay arasında tarihler çakıştığı için tercih yapmak zorunda kaldım. Ay-yıldızlı arma ve ülke sevgisi ağır bastı. Ama eğitim hayallerimden de vazgeçmeyeceğim.' dedi.

 

Bağlar Belediyespor'un milli sporcusu Sena Kızılaslan Avrupa Karate Şampiyonası nedeniyle milli takım kafilesiyle Çekya'da olduğu için aynı tarihlere denk gelen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giremeyerek üniversite hayallerini ertelemek zorunda kaldı.

Sınava çok iyi hazırlandığını ve diş hekimliği bölümünü okumayı hedeflediğini belirten Kızılaslan, hayatını etkileyecek iki olay arasında tercih yapmak zorunda kaldığını ifade ederek milli arma ve ülke sevgisinin baskın çıktığını söyledi.

 

'EĞİTİMİN TELAFİSİ VAR AMA MİLLİ GÖREVİN TELAFİSİ YOKTU '

Bağlar Belediyesi'nin desteğine işaret eden Kızılaslan,'Bağlar Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Hem sporu hem eğitimi bir arada götürmeye ve iki alanda da başarılı olmaya gayret ediyorum. Burada bir tercih yapmam gerekiyordu. Sınava iyi hazırlanmıştım ama ben bu aşamada spordaki ideallerimi ve ülke sevgimi tercih ettim. Bundan da asla pişman değilim. Eğitim için önümde bunu telafi edebileceğim yıllar var. Üniversite hayallerim canlı duruyor. İnşallah gelecek yıl onu da gerçekleştireceğim.' ifadelerine yer verdi.



DİYARBAKIR 24.06.2022 10:59:31 0
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.
Diyarbakır Havalimanı'nda merdiven arızası : 4 yaralı ! Diyarbakır Havalimanı'nda hacıları karşılamak için gelen vatandaşların kullandığı yürüyen merdiven arıza yaptı. Arıza nedeniyle oluşan izdihamda 4 kişi yaralandı.
Diyarbakır Batman yolunda kaza fecci kaza.. Çok sayıda yaralı var ! Diyarbakır Batman seferi yapan minibüs ile pikap çarpıştı, 1 çocuk olmak üzere 14 kişi yaralandı.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Rastak konserine valilik engeli Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak Grubunun katılımıyla gerçekleştirilecekleri konsere Van Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu.
Diyarbakır'da vatandaşın doktor çilesi ! Diyarbakır'ın, Sur ilçesine Bağlı Bağıvar Aile Sağlık Merkezinde dört doktorun olmasına rağmen, sadece bir doktor bulunuyor.
Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet binasını boşalttırdı Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet verdiği binayı kendilerine ait olduğu gerekçesiyle boşalttırdı.
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.