Lice'de çocuğa işkence davası yarın başlıyor !

Lice

Lice ilçesinde 21 Mart'ta 14 yaşındaki Y.D.'nin kaçırılması ve işkenceye maruz bırakılmasıyla ilgili olarak açılan dava yarın görülecek.

Lice ilçesinde 21 Mart'ta 14 yaşındaki Y.D.'nin kaçırılması ve işkenceye maruz bırakılmasıyla ilgili olarak açılan dava yarın görülecek. Y.D.'ye yönelik işkence iddiaları, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında Türkiye'de devam eden önemli bir meseleyi yeniden gündeme getiriyor. Avukat Mehdi Özdemir, bu davada 5 polisin cezalandırılması gerektiğini vurguluyor.

Soruşturma sonucunda 5 polisten 3'ü tutuklanmış, ancak polislerin avukatlarının yaptığı itiraz sonucunda 3 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan açılan davaya ilişkin ilk duruşma, Lice Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Avukat Mehdi Özdemir, işkence iddialarının tespit edildiğini ancak iddianamede işkence suçunun yer almadığını belirtiyor. Türkiye'nin uluslararası sözleşmelere taraf olduğunu ve işkenceyi yasakladığını hatırlatıyor. Ancak, bu tür vakalarda faillere yönelik cezasızlık politikalarının uygulandığını dile getiriyor ve bu durumun ağır insan hakları ihlallerine yol açtığını vurguluyor.

Özdemir, müvekkilin işkence suçu kapsamında yargılanması gerektiğini söylüyor ve şiddet içeren eylemler, tehdit ve işkence suçu yönünden bir yargılama yapılmadığını ifade ediyor. Bu durumun, fail kolluk görevlilerinin cezasızlık politikası kapsamında aklanmasını amaçladığını belirtiyor ve faillerin "işkence" suçuyla yargılanmaları gerektiğini vurguluyor. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı olarak, hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade ediyor.(MA)



DİYARBAKIR 19.09.2023 16:08:00 0
Diyarbakır Batman yolunda kaza fecci kaza.. Çok sayıda yaralı var ! Diyarbakır Batman seferi yapan minibüs ile pikap çarpıştı, 1 çocuk olmak üzere 14 kişi yaralandı.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Rastak konserine valilik engeli Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak Grubunun katılımıyla gerçekleştirilecekleri konsere Van Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu.
Diyarbakır'da vatandaşın doktor çilesi ! Diyarbakır'ın, Sur ilçesine Bağlı Bağıvar Aile Sağlık Merkezinde dört doktorun olmasına rağmen, sadece bir doktor bulunuyor.
Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet binasını boşalttırdı Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet verdiği binayı kendilerine ait olduğu gerekçesiyle boşalttırdı.
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.
Diyarbakır'da birçok ilçede işçi alınacak Diyarbakır valiliği bugün Toplum Yararına Programı (TYP) Kapsamında 21 personel alınacağını açıkladı. İşte Başvuru şartları ve tüm detaylar...
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.