Tarih: 19.09.2023 16:08

Lice'de çocuğa işkence davası yarın başlıyor !

Facebook Twitter Linked-in

Lice ilçesinde 21 Mart'ta 14 yaşındaki Y.D.'nin kaçırılması ve işkenceye maruz bırakılmasıyla ilgili olarak açılan dava yarın görülecek. Y.D.'ye yönelik işkence iddiaları, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında Türkiye'de devam eden önemli bir meseleyi yeniden gündeme getiriyor. Avukat Mehdi Özdemir, bu davada 5 polisin cezalandırılması gerektiğini vurguluyor.

Soruşturma sonucunda 5 polisten 3'ü tutuklanmış, ancak polislerin avukatlarının yaptığı itiraz sonucunda 3 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan açılan davaya ilişkin ilk duruşma, Lice Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Avukat Mehdi Özdemir, işkence iddialarının tespit edildiğini ancak iddianamede işkence suçunun yer almadığını belirtiyor. Türkiye'nin uluslararası sözleşmelere taraf olduğunu ve işkenceyi yasakladığını hatırlatıyor. Ancak, bu tür vakalarda faillere yönelik cezasızlık politikalarının uygulandığını dile getiriyor ve bu durumun ağır insan hakları ihlallerine yol açtığını vurguluyor.

Özdemir, müvekkilin işkence suçu kapsamında yargılanması gerektiğini söylüyor ve şiddet içeren eylemler, tehdit ve işkence suçu yönünden bir yargılama yapılmadığını ifade ediyor. Bu durumun, fail kolluk görevlilerinin cezasızlık politikası kapsamında aklanmasını amaçladığını belirtiyor ve faillerin "işkence" suçuyla yargılanmaları gerektiğini vurguluyor. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı olarak, hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade ediyor.(MA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —