Kürt dili eğitim ve resmi dil olsun

Kürt dili eğitim ve resmi dil olsun

Kürt Dil Platformu ile Kürt Dil ve Kültür Ağı, 'Kürt dili eğitim ve resmi dil olsun' demek için Koşuyolu Parkı'nda açıklama yaptı.

Kürt Dil Platformu ile Kürt Dil ve Kültür Ağı, 'Kürt dili eğitim ve resmi dil olsun' demek için Koşuyolu Parkı'nda açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Milletvekilleri Nusrettin Maçin, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Kürt Dil ve Kültür Ağı bileşenleri, siyasi parti temsilcileri, Eğitim-Sen Amed Şubesi üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. 'Bila zimanê Kurdî bibe zimanê perwerdehiyê/Kürt dili eğitim dili olsun' pankartının açıldığı açıklamada, 'Her zarok divê bi zimanê xwe perwerde bibe' 'Perwerdeye bi ziwanê maye heqe heme şaran o' dövizleri taşındı. Açıklama öncesi konuşan HDP il Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, her yerde Kürt dilinin savunacaklarını söyledi.

 

Ardından hazırlanan basın metninin Kırmanckî'sini MED-DER Üyesi Şükran Yakut ve Kurmanci'yi ise Şerefxan Cizirî okudu. Kürtçe eğitim hakkının eşitlik ve özgürlüğün anahtarı olduğunu ifade eden Cizirî, 'Kürt dili onurumuzdur, varlığımızdır. Dilsiz yaşam olmaz. Asimilasyon ve yasak politikalarına karşı diyeceğiz ki Kürtçe konuşun, Kürtçe okuyun, Kürtçe yaşayın' dedi



DİYARBAKIR 13.09.2022 00:01:08 0