KOCA ÇINARLAR ZERZEVAN GÖKYÜZÜ ETKİNLİĞİ’NE KATILDI

KOCA ÇINARLAR ZERZEVAN GÖKYÜZÜ ETKİNLİĞİ’NE KATILDI

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi, Yaşlı Destek (YADES) projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşları 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nde düzenlenen ‘’Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’’ne götürd?

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi, Yaşlı Destek (YADES) projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşları 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nde düzenlenen ‘’Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’’ne götürdü.

Yenişehir Belediyesine ait İkinci Bahar Millet Kıraathanesi’de bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Çınar ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’ndeki ‘’Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’’telesfoplar ile gökyüzünü izledi. 

 UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki 3 bin yıllık  Zerzevan Kalesi’nde 9 Haziran’da başlayan ‘’Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği'’ne katılarak, teleskoplardan gökyüzünü izleyen 65 Yaş üstü vatandaşlar, ‘’ Tarihin ve bilimin yıldızlarla buluştuğu Zerzevan Kalesi’nde gökyüzünün gizemini bir nebze de olsa keşfettiklerini ve çok mutlu olduklarını söylediler. 

‘’Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’’ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) destek ve katkılarıyla TÜBİTAK’ın koordinasyonunda 9 Haziran ile 12 Haziran tarihlerinde Diyarbakır'da gerçekleştirildi



DİYARBAKIR 12.06.2022 12:35:51 0
Diyarbakır Batman yolunda kaza fecci kaza.. Çok sayıda yaralı var ! Diyarbakır Batman seferi yapan minibüs ile pikap çarpıştı, 1 çocuk olmak üzere 14 kişi yaralandı.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Rastak konserine valilik engeli Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak Grubunun katılımıyla gerçekleştirilecekleri konsere Van Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu.
Diyarbakır'da vatandaşın doktor çilesi ! Diyarbakır'ın, Sur ilçesine Bağlı Bağıvar Aile Sağlık Merkezinde dört doktorun olmasına rağmen, sadece bir doktor bulunuyor.
Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet binasını boşalttırdı Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet verdiği binayı kendilerine ait olduğu gerekçesiyle boşalttırdı.
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.
Diyarbakır'da birçok ilçede işçi alınacak Diyarbakır valiliği bugün Toplum Yararına Programı (TYP) Kapsamında 21 personel alınacağını açıkladı. İşte Başvuru şartları ve tüm detaylar...
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.