Klima Bozuktur, Mazot Gidiyor !

Klima Bozuktur, Mazot Gidiyor !

Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Diyarbakır'da şehir içi otobüs ve minibüslerin klimaları açmaması vatandaşları rahatsız ediyor

Kronometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Diyarbakır'da şehir içi otobüs ve minibüslerin klimaları açmaması vatandaşları rahatsız ediyor 

 

Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan Diyarbakır’da kangren haline gelen ulaşım sıkıntısı ve şehir içi ulaşımı sağlayan araçlarda klimaların yaz mevsiminde açılmaması tepki topluyor.

Yaz mevsimini iliklerine kadar yaşayan Diyarbakır 43 derecenin altında kavruluyor.Diyarbakır'da şehir içi ulaşımı sağlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve özel halk otobüslerinin klimaları, artan sıcaklığa rağmen açılmaması tepkilere neden oluyor. Şehir içi ulaşımda otobüslerin özellikle 'Talaytepe ve Beş Yüz Evler' otobüs sayısının azlığı nedeniyle otobüslerin yolcu kapasitesinin üstünde yolcu almaları, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte otobüslerin klimalarının yeterince açılmaması 10 dakikalık yolculuklar çileye dönüşüyor. 

 

Tesisler semtinde her sabah işe gittiğini ifade eden Murat Kılıç adında bir vatandaş 'Okul varken Kemal Sunal filmini aratmayacak şekilde her sabah işe geç kalmamak için adeta mücadele ediyoruz.Okullar kapandı ama malesef problem aynı şekilde devam ediyor.Tesislerde her sabah herkes sanayi ve 500 evlere gidiyor, boş gelen otobüs tesislerde tıka basa dolu bir şekilde kalkıyor.Balık istifi gibi doldurulan bu araçlar doğru dürüst klima da açmıyor Klimaları açın dediğimizde 'Açarsam mazot gidiyor, araç dolmazsa yevmiyem çıkmıyor, klima bozuktur' gibi cevaplar alıyoruz.Onlarda bazı konularda haklı olabilir ama bizim sağlığımızla oynamalarına hakları yoktur' dedi.

 

Bugün bayramlaşmaya gitmek için belediye otobüsüne binen İbrahim Şimşek adlı vatandaş ise bunaltıcı sıcak günlerin başladığını ifade ederek 'otobüslerde klimalar açılmıyor, 43 derece sıcaklık bizi yeterince bunaltıyor.Diyarbakır gibi sıcaklığın özelikle yaz mevsiminde iyi derecede hissedilen kente kısa mesafe de olsa yürümek çok güç. Zaten akaryakıta gelen zamları bahane ederek şu anda Bursa ile yarışır olduk. Orada en yakın mesafe bizim buranın en uzak mesafesine denk gelecek şekilde olduğu halde orası 6.5 yaptı burası da öyle...

Ha tamam madem 6.5 TL veriyoruz bari en azından teneke kutuların içinde pismeden gidelim.Belediyenin araçlarını kullanmak istiyoruz ama şoför abilerin klima bozuktur, çalışmıyor söylemleri bizi üzüyor.Eğer bozuksa neden yapılmıyor.Allah rızası için bu sıcak yaz günlerinde otobüsleri bedava yapacağınıza klimaları yaptırın ne olur ' diyerek sitem etti.



DİYARBAKIR 10.07.2022 21:56:56 0
Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ? Dağkapı Devlet Hastanesi'nde hemşirelerin kötü koşullarda çalıştırıldığı ve hastaların yaşamı risk altında olduğu iddia edildi.
Amedspor’a ceza ! PFDK, Amedspor’a 84 bin TL para cezası verdi.
Diyarbakır'da hastanede temizlik hemşirelere yaptırılıyor SES Diyarbakır Şubesi, Dağkapı Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlık emekçilerine yoğun bakım ünitesinde temizlik yaptırıldığını duyurdu.
DEM Parti’den suç duyurusu: Salim Güran ile Ensarioğlu’nun ilişkisi tespit edilsin DEM Parti, Narin Güran'ın katledilmesinde etkili soruşturmaya engel olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP'li Galip Ensarioğlu ile Salim Güran ilişkisinin tespit edilmesi istendi.
Diyarbakır'da Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi projesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yeni istihdam alanları açmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi Projesi başlattı.
Sur ve Fındıklı ilçeleri ‘kardeş belediye oldu Sur Belediyesi ve Fındıklı Belediyesi arasında “kardeş belediyecilik” protokolü imzalandı. Törende protokolün halklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeye yönelik olduğu vurgulandı.
Diyarbakır’da kaybolduğu belirtilen Rümeysa Sert bulundu Diyarbakır'da kaybolduğu bildirilen 9 yaşındaki Rümeysa Sert'in sağ salim bulunduğu öğrenildi.
Diyarbakır'da Hisami Apartman davasında sanıklara ceza Maraş merkezli depremde yıkılan ve 100 kişinin ölümüne neden olan Hisami Apartmanı davasında sanıklara 17 yıl 6’şar ay ceza verildi.