Kılıçdaroğlu Kürtçe cevap verdi

Kılıçdaroğlu Kürtçe cevap verdi

Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kobanê davasında verilen cezalara tepki gösterdiği paylaşıma gelen dokunulmazlık konusunda 'Anayasaya aykırı ama evet' söylemi üzerinden gelen tepkilere Kürtçe atasözüyle yanıt vererek verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kobanê davasında verilen cezalara tepki gösterdiği paylaşıma gelen dokunulmazlık konusunda 'Anayasaya aykırı ama evet' söylemi üzerinden gelen tepkilere Kürtçe atasözüyle yanıt vererek, “Bila mirov kuştiyê şera be ne girtîyê rovîya be”dedi.

Kobanê Davası'nda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl 3 ay, yargılanan Kürt siyasetçilere ise yüzlerce yıl hapis cezası verilmesine tepkiler sürüyor.

Dün Kobanê Davası kararlarına tepki gösterirken "Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı" diyerek paylaşım yapan CHP'nin önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2016'da dokunulmazlıkların kaldırılmasındaki "Anayasa'ya aykırı ama evet' söylemi üzerinden çok tepki aldı.

Kılıçdaroğlu bugün bir paylaşım yaparak, "Gerek sosyal gerekse ulusal medyada, bazı kişilerin ve siyasetçilerin konuyu anlamadığını, anlayanların da işlerine gelmediği için attıkları "dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyerek sen sebep oldun" iftiralarını üzülerek takip ettim" dedi ve uzun bir açıklama yaptı.

Tepkilere Kürtçe bir atasözüyle karşılık veren Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

“Sayın Demirtaş'ı yalnız bırakanlardan olmayacağım”

"Samimiyet ve Cesaret Gerek!

Kobane davaları sonuçlanmış ve çıkan hukuksuz kararlara en üst perdeden karşı duran bir açıklama yayınlamıştım.

Gerek sosyal gerekse ulusal medyada, bazı kişilerin ve siyasetçilerin konuyu anlamadığını, anlayanların da işlerine gelmediği için attıkları "dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyerek sen sebep oldun" iftiralarını üzülerek takip ettim.

Hiç lafı eğip bükmeden söylemek isterim ki: Mevcut iktidara benim dışımda "Diktatör" diyebilen bir siyasi lider görmediğim gibi, bırakın “Diktatör” demeyi; bu hukuksuz karara karşı çıkıyor olmanın yolunu, Erdoğan'ı eleştirmekten korktukları için, "Kılıçdaroğlu dokunulmazlıkları kaldırdı" diyerek bulanları acıyarak izliyorum.

1- Terör suçu dokunulmazlık kapsamında değildir. Ayrıca Sayın Demirtaş ve arkadaşlarının işlediği veya kendilerine isnat edilebilecek bir terör suçu da yoktur. Sayın Demirtaş savunmasında da vurguladığı üzere demokrasi ve barış savunucusudur.

2- Hal böyleyken Sayın Demirtaş, içerisinde AKP rejimiyle anlaşmalı bazı partililerinin de olduğu bir irade tarafından, yalan ve iftiralar manzumesiyle, “dokunulmazlığın kaldırılması” maskesiyle tutsak edilmiştir.

3- Ve aynı irade hukuksuz, etik dışı, vicdansız bir yargılamayla bu tutsaklığı hükme bağlamıştır.

4- Sayın Demirtaş’ı tutsak eden iradenin en önemli ismi Erdoğan’ın kendisidir. Sayın Demirtaş ve arkadaşlarının, kendi partileri içerisinde, kimilerinin her fırsatta göz kırptığı ve Erdoğan’ın öncüsü olduğu irade tarafından tutsak edilmelerine karşı tek başıma kalsam da mücadele edeceğim.

Sayın Demirtaş'ı yalnız bırakanlardan olmayacağım.

Van'da, Diyarbakır'da, Muş'ta, Samsun'da, Kayseri'de ve bütün Türkiye’de seçim dönemi ve öncesinde bana olan sevgiyi ve çok daha önemlisi demokrasiye ve adalete olan özlemi, inancı görmüş biriyim. Güzel ülkemizin varlığı ve geleceği için samimi bir şekilde siyaset yapan ve çalışan herkes için sonuna kadar mücadele ettim, ederim!

Bugün, Sayın Demirtaş’ın da Sayın Can Atalay'ın da ve diğer bütün siyasi tutsakların da ödedikleri bedelin kaynağı dokunulmazlıkların kalkması değil, baskıcı hükümetin karşısında, halkın yanında dik durmalarıdır!

En başta kendi partileri olmak üzere, arka kapılarda adaletin değil de gücün yanında olmayı seçenlere tavsiyem; samimiyetle vatansever bir anlayışta siyaset yapmaları, yapılan bütün hukuksuzlukları cesurca muhatabına söylemeleridir.

Bütün siyasi partilerin içerisinde bedel ödemiş, müesses nizama karşı durmuş, milletin kötü talihi değişsin istemiş, bu uğurda mücadele etmiş bütün arkadaşlarımın haklarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim.

Vatanperver Kürt halkının sevgili Başkanı Sayın Demirtaş ve Hatay halkının göz bebeği vekili Can Atalay bizimdir, timsah göz yaşlarıyla arka kapı pazarlıkçıları Erdoğan'ın olsun.

Bir Kürt atasözünün de dediği gibi;

Bila mirov kuştiyê şera be ne girtîyê rovîya be.

İnsan; aslanın ölüsü olsun ama tilkinin tutsağı olmasın…"

 



Anahtar Kelimeler: Kılıçdaroğlu Kürtçe cevap verdi
GÜNDEM 17.05.2024 22:33:00 0
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 'halk günleri' başlıyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğimizi Birlikte Planlıyoruz” şiarıyla belediye önünde yarından itibaren halk günleri düzenleyecek.
Eş Başkan Bucak : Kültürel mirası ortaklaşarak koruyabiliriz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Dünya Miras Listesinde bulunan Sur ve Hevsel Bahçelerinde 2015 yılından bu yana yaşanan tahribat ve yıkımları anlatarak, kültürel mirası korumak için ortaklaşılması gerekir
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Galip Ensarioğlu'nun iddialarına sert cevap Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, AKP Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu'nun ortaya attığı iddialara sert bir şekilde yanıt verdi
Diyarbakır ve Mardin'de 700 milyonluk hasar: DEDAŞ rekor tazminat ödeyebilir Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarla ilgili yapılan hasar tespit çalışmalarında yangının maliyetinin yaklaşık 700 milyon lira olduğu belirlendi.
Hüda Kaya tahliye oldu HDP eski milletvekili Hüda Kaya hakkında tahliye kararı verildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: Yangın elektrik tellerinden kaynaklı! Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çınar ve Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangına ilişkin bölgede başlattığı incelemeler sonucunda olay yeri raporunu tamamladı.
Diyarbakır'da işçileri taşıyan kamyonet kaza yaptı ! Bismil’de, tarım işçilerini taşıyan kamyonetin kaza yapması sonucunda 3’ü ağır 8 kişi yaralandı
Diyarbakır Valisi helallik istedi..DTSO : Hakkımızı helal etmiyoruz Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, emekliye ayrılan Vali Ali İhsan Su’nun veda mesajına yanıt vererek, hakkımızı helal etmiyoruz.