Tarih: 10.12.2022 19:48

Kesk Amed : Hukuksuzluğu ve adaletsizliği kabul etmiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

KESK Amed Şubeler Platformu, OHAL kararlarının kaldırılmasını talep ederek, “Biz hiçbir şekilde bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği kabul etmiyoruz” dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, kamu personellerinin görevinden ihraç edilmesine yol açan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 35. maddesine karşı Amed’in Yenişehir ilçesinde bulunan Hazal Park’ta açıklama yaptı. “KHK’ler gidecek biz kalacağız” yazılı pankartın açıldığı açıklamada “Bijî berxwedana kedkaran” (Yaşasın emekçilerin direnişi) sloganı atıldı. Açıklamaya, İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) yönetimi ve KESK üyeleri katıldı.

ADALETSİZLİĞİ KABUL ETMİYORUZ’

  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, cezalandırılmaya dönüşmüş olan Olağanüstü Hal (OHAL) kararlarının kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti. Güldiken, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde ihraç edilen arkadaşlarının ret kararlarını protesto ettiklerini dile getirerek, “Biz hiçbir şekilde bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği kabul etmiyoruz. Bu adaletsizlik karşısında demokratik mücadelemizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.  

Türkiye'de resmi olarak kaldırılmasına rağmen OHAL’in fiili olarak sürdürüldüğüne işaret eden İHD Amed  Şube Başkanı Abdullah Zeytun, 6 yıldır hak ve hukuk mücadelesini kesintisiz yürüten emekçilerin mücadelesinin yanında olduklarını belirtti. (MA) 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —