Kayyum belediyesinde mıcır vurgunu: Bir kişi görevden alındı

Kayyum belediyesinde mıcır vurgunu: Bir kişi görevden alındı

Kayyum yönetimindeki Kayapınar Belediyesi’nde, mıcır yüklü aynı kamyonları defalarca tartarak ve yollara dökülmeyen mıcırın dökülmüş gibi faturalandırılmasına ilişkin Fen İşleri Müdürü Anıl Alper görevden alındı.

Diyarbakır’da kayyum yönetimindeki Kayapınar Belediyesi’nde yol yapım malzemesi olarak kullanılan mıcır ihalesinde 20 milyon TL vurgun basına yansıdı. Basına yansıyan bilgilere göre, Kayapınar Belediyesi kayyumu ve Kaymakamı Arif Karaman’ın göreve gelmesinin hemen ardından Fen İşleri Müdürü  Anıl Alper’in de içinde olduğu belediye çalışanı bir ekip, asfalt ve satı kaplama malzemesi olarak kullanılan mıcır ihalesinde 20 milyon TL’lik vurgun yaptı.

Trabzonlu Fen İşleri Müdürü

Mıcır yüklü, bir kamyonu defalarca tartıya çıkararak, irsaliye kesildiği, dökülmeyen mıcırın yollara döküldüğü gibi gösteren iddiaları inceleyen fen işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı, 12 milyon 320 bin TL’lik vurgunu tespit etti. Yapılan incelemelerde yolsuzluk boyutunda ilk belirlemelere göre, 20 milyon TL civarı olduğu tespit edildi. Söz konusu belediye başkan yardımcısının durumu raporlamasına rağmen Kayapınar Belediyesi kayyumu ve Kaymakamı Arif Karaman, Trabzon’dan getirilen Anıl Alper’e dokunmadı.

3 kişi günah keçisi sayıldı 

Yolsuzluktan küçük bir pay alan 3 işçiye fatura çıkartmaya çalışan kayyum Arif Karaman, yolsuzluk iddialarının artık saklanamayacak düzeye gelmesinin ardından Fen İşleri Müdürü  Anıl Alper’i görevden aldı.

Görevden alındı 

Aynı zamanda Kayapınar Destek Hizmetler Müdürlüğü görevini de yürüten Anıl Alper’in yerine Başkan Yardımcısı Cihad Kayhan getirildi. 

 

Kaynak : (MA)

 



DİYARBAKIR 18.04.2023 15:58:00 0
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.
DEM Parti'nin Kürtçe tabela önerisine AKP ve YRP'den ret Urfa'da DEM Partili meclis üyeleri, 'dillerin yaşatılması için' Karaköprü Belediyesi'ne Türkçe ile birlikte Kürtçe ve Arapça yazılı tabelaları asılması önerisi, AKP ve YRP tarafından reddedildi.
İki kabinede istifa ve atama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı.
Mültecilere dönük saldırılar gece boyunca devam etti Kayseri'de mültecilere dönük başlayan saldırılar, dün gece saatlerinde birçok kente sıçradı.
Emekliler açlığa yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir Açlık sınırının 19 bin liraya, yoksulluk sınırının 62 bin liraya ulaştığı ülkemizde, asgari ücretin bile altındaki 10 bin liralık emekli maaşıyla milyonlarca emekli bir kez daha açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir
Diyarbakır'da şehir içi Yolcu Minibüsü Yayalara Çarptı : 1 ölü, 1 yaralı ! Diyarbakır'da şehiriçi yolcu minibüsü 2 kişiye çarptı.Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
EMEKLİLER YILINDA, EMEKLİLER HAFTASINDA EMEKLİLER Emekli Aylıklarının Alım Gücü Her Geçen Gün Azalıyor…