Kamu emekçilerine zam oranı belli oldu

Kamu emekçilerine zam oranı belli oldu

Kamu çalışanlarının ücretlerine yapılacak zam oranı, 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2015 yılının ilk altı ayında yüzde 6, ikinci altı ayında ise yüzde 5 olarak belirlendi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından memur ve memur emeklileri için geçerli olacak zam oranları belli oldu. Kamu çalışanları adına Memur-Sen’in katılım sağladığı, 11 üyeden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında yapılan toplantıda zam teklifi 4’e karşı 6 kabul oyu ile geçti.  

Kame Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) oylamada oy kullanmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teklifini koruduğu toplantıda kabul edilen zam oranına göre, memur emekçileri ve emeklileri maaşına 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayda yüzde 5 zam yapılacak.

MEMURLAR VE HÜKÜMETİN TEKLİFİ

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos’ta sunduğu ilk teklifte, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmişti. 17 Ağustos’ta yapılan toplantıda,  teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 olacak şekilde güncelledi. 

Memur-Sen ise 2024 için 3'er aylık dönemler itibariyle refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti. Konfederasyon, 2025 için ise 6'şar aylık dönemler itibariyle refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti. 

 



Anahtar Kelimeler: emekçilerine oranı belli
EKONOMİ 31.08.2023 15:04:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.