HEZKURD Kurucu Başkanı'ndan Kürtçe Ders Çağrısı

HEZKURD Kurucu Başkanı

HEZKURD Kurucu Başkanı Av. Suphi Özgen Kürtçenin ders hakkı için tüm halka seferber olma çağrısında bulundu.

Kürd Dili Hareketi Derneği (HEZKURD) Kurucu Başkanı Av. Suphi Özgen Kürtçe seçmeli dersin başvuru süresinin kısıtlı olduğunu, siyasetçilerinde sürenin uzatıldığına dair beyanlarının da havada kaldığını söyledi.

Av Suphi Özgen sosyal medya hesabı üzerinden Kürtçe seçmeli dersi başvuru süresinin uzatılması için halkın seferbar olması yönünde açıklama yaptı.Yaptığı açıklamada, herkesin ek olarak paylaştığı dilekçeyi Kürtçe seçmeli ders seçim süresinin uzatılması konusunda ilgili yerlere gönderilerek talep edilmesi istendi

HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDADIR

Tüm halka seslenen Özgen, Kürtçe seçmeli ders başvuru süresinin ilk haftası ara tatile getirildiği için boşa geçtiğini belirterek "bizler talep edelim" dedi.

Tüm halkımıza sesleniyorum.
Kürtçenin dil hakları için seferber olalım.
Zaten resmiyette var, fiiliyatta yok gibi olan ortaokullardaki Kürtçe seçmeli ders hakkı için, başvuru süresinin ilk haftası ara tatile getirildiği ve duyurusu da yapılmadığı için boşa geçti. Siyasetçilerin uzatıldığı beyanı da havada kaldığı için; bizler talep edelim.Hızlı posta ile gönderdiğim ve paylaştığım dilekçeyi cumhurbaşkanı, milli eğitim bakanı ve tüm halkımızın dikkatine sunuyorum. Sizler de etiketlemelerle, cimer ile, telefonla, e mail ile, yazılı başvurularla sürenin uzatılmasını isteyin.Bu sorunu çözmek hepimizin sorumluluğundadır.

TÜM TERSLİKLER KÜRTÇE DERS SEÇİMİNİ Mİ BULUYOR ?

Başvuru süresinin tatile getirildiğini vurgulayan HEZKURD Kurucu Başkanı Av Suphi Özgen, Kürtçe seçmeli ders duyurusunu bakanlığın sitesinde duyurulmamasında sorumluluğu olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Kürtçenin ders hakkı için tüm halkımızı seferber olmaya davet ediyorum.Süre uzatılmazsa, başvuru süresinin yarısının tatile getirilmesi ve bakanlığın sitesinde duyurulmamasında sorumluluğu olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.Bu arada bugün ekteki dilekçeyi hızlı posta yanında fakslamak istediğimde, Fax sinyal vermeyince telefonla sorduğumda faksın da arızalı olduğu söylendi.Tüm terslikler Kürtçe ders seçimini mi buluyor? Cumhurbaşkanımızın keyfilikleri/fiili engelleri ortadan kaldırması için Kürtçeyi haftada en az 2 saat zorunlu ders yapmasını talep ediyorum. 



GÜNDEM 13.02.2024 11:23:00 0
Diyarbakır'da şehir içi Yolcu Minibüsü Yayalara Çarptı : 1 ölü, 1 yaralı ! Diyarbakır'da şehiriçi yolcu minibüsü 2 kişiye çarptı.Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
EMEKLİLER YILINDA, EMEKLİLER HAFTASINDA EMEKLİLER Emekli Aylıklarının Alım Gücü Her Geçen Gün Azalıyor…
Muğla'da Kürt işçilere saldırı ! Mardinli 4 tarım işçisi yaklaşık 25-30 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Çeşitli yerlerinden yaralanan işçilere saldıranlar hakkında işlem yapılmadığı öğrenildi.
Diyarbakır'da kadınlar için JINKART geliyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi herhangi bir geliri olmayan kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla belediye otobüslerinde JINKART dönemi başlatıyor.
Diyarbakır’da ‘600 milyonluk vurgun’ iddiası: Şirketten ‘evlatlıktan ret’ açıklaması Diyarbakır’da, bir otomotiv firmasının, bölgedeki 300’e yakın oto galericiden satın aldığı araçların 600 milyon lira tutan ödemesi karşılığı verdiği çekin karşılıksız çıktığı iddia edildi
Diyarbakır'da ücretsiz yaz okulları başlıyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-14 yaş aralığındaki tüm çocuklar için 8 branşta ücretsiz düzenlenen Yaz Spor Okulları başlıyor.
VİDEO - Diyarbakır'da Gece Yarısı Yangın ! Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Eski Siverek Caddesinde anız yangını çıktı.Kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın söndürülmeye çalışılıyor
Faruk Dinç : Hem vatandaşı hemde çiftçiyi büyük külfet altına sokacak ! HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) duyurduğu elektrik zamlarına sert tepki gösterdi.