Herkes olağan şüpheli !

Herkes olağan şüpheli !

Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin düzenlenen protestoda konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar, Sanatçılar, anneler herkes alındı. Herkes ‘olağan şüpheli " dedi.

Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlenen protestoda konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar, “Avukatları, savunma yapmasın diye,  gazetecileri de, gerçeği yazmasınlar diye aldılar. Sanatçılar, anneler herkes alındı. Herkes ‘olağan şüpheli’, neden? dedi.

Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan gözaltı operasyonu Diyarbakır Adliyesi önünde kitlesel bir şekilde protesto edildi. Açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, “4 gündür hukuku katletmelerine rağmen bizler buradayız.  Aslında bizler bu kirli senaryolara alışığız. Bundan önce bu kirli operasyonları nasıl boşa çıkardıysak, bundan sonra da boşa çıkarmaya devam edeceğiz. Huzurlarını kaçırmaya devam edeceğiz” dedi. 

'HERKES OLAĞAN ŞÜPHELİ'

 Ardından söz alan Yeşil Sol Parti Diyarbakır vekil adayı Mehmet Emin Aktar, yine bir seçim arifesinde yapılanların tekrar edildiğini söyledi. Aktar, “Hiç şaşırmadık. Gizli olan bir dosyada çarşaf çarşaf iddialar var. Avukatları, savunma yapmasın diye,  gazetecileri de, gerçeği yazmasınlar diye aldılar. Sanatçılar, anneler herkes alındı. Herkes ‘olağan şüpheli’, neden? Çünkü seçime giderken onlarla mücadele etmeyelim diye. Hiçbir sokakta onlarla karşı karşıya gelmiyoruz. Karşılaştığımız tek şey resmî devlet kurumları. Onların da tek işi resmî güvenliği sağlamak. Ama tam tersi yapılıyor” diye konuştu.  



Anahtar Kelimeler: Herkes olağan şüpheli !
DİYARBAKIR 28.04.2023 16:19:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.