Tarih: 28.04.2023 16:19

Herkes olağan şüpheli !

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlenen protestoda konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar, “Avukatları, savunma yapmasın diye,  gazetecileri de, gerçeği yazmasınlar diye aldılar. Sanatçılar, anneler herkes alındı. Herkes ‘olağan şüpheli’, neden? dedi.

Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan gözaltı operasyonu Diyarbakır Adliyesi önünde kitlesel bir şekilde protesto edildi. Açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, “4 gündür hukuku katletmelerine rağmen bizler buradayız.  Aslında bizler bu kirli senaryolara alışığız. Bundan önce bu kirli operasyonları nasıl boşa çıkardıysak, bundan sonra da boşa çıkarmaya devam edeceğiz. Huzurlarını kaçırmaya devam edeceğiz” dedi. 

'HERKES OLAĞAN ŞÜPHELİ'

 Ardından söz alan Yeşil Sol Parti Diyarbakır vekil adayı Mehmet Emin Aktar, yine bir seçim arifesinde yapılanların tekrar edildiğini söyledi. Aktar, “Hiç şaşırmadık. Gizli olan bir dosyada çarşaf çarşaf iddialar var. Avukatları, savunma yapmasın diye,  gazetecileri de, gerçeği yazmasınlar diye aldılar. Sanatçılar, anneler herkes alındı. Herkes ‘olağan şüpheli’, neden? Çünkü seçime giderken onlarla mücadele etmeyelim diye. Hiçbir sokakta onlarla karşı karşıya gelmiyoruz. Karşılaştığımız tek şey resmî devlet kurumları. Onların da tek işi resmî güvenliği sağlamak. Ama tam tersi yapılıyor” diye konuştu.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —