HDP’li Tosun: Uyuşturucu çeteleri silahlandı

HDP’li Tosun: Uyuşturucu çeteleri silahlandı

HDP Milletvekili Remziye Tosun, Diyarbakır'da uyuşturucunun yaygınlaştığı ve çetelerin silahlandığına işaret ederek, Meclis’e araştırma önergesi sundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Diyarbakır'da artan uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin araştırılması, sorumluların tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Meclis'e araştırma önergesi sundu. Önergede, Amed'te 17 Ekim'de yaşanan olaya işaret edilerek, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Rihan Parkta dershane öğrencileri ile bir grup arasında kavga çıkmış, madde bağımlısı olduğu iddia edilen grubun bıçaklı saldırısı sonucu bir öğrencinin yaşamını yitirdiği basına yansımıştır. Diyarbakır Valiliği ise konunun madde bağımlılığı ile ilgili olmadığı açıklamasını yapmıştır. Ancak mahalle sakinleri madde bağımlısı olan kişilerin parkları mesken edindiği ve bu durumdan endişe duyduklarını belirtmiş, ayrıca bu tür olayların sık sık yaşandığı ve denetim yetersizliğinin bulunduğu beyan etmiştir" ifadelerine yer verildi. 
 
‘ÇOCUKLARI TORBACI YAPIYORLAR’ 

 Diyarbakır'da artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekilen önergede, "Son yıllarda Diyarbakır’da özellikle metamfetamin gibi sentetik uyuşturucu madde kullanımı arttığı basında yer almıştır. Diyarbakır’da özellikle yoksul kesimin yaşadığı yerlerde yaygın olan madde kullanımına ilişkin bir mahalle muhtarı ‘Sorunu dile getirdiğimizde emniyet çağırıyor. Şehre yönelik olumsuz algı oluşturuyorsunuz diyerek öyle bir şey yok diyorlar. Ama var. Ne kadar işsiz çocuk varsa bu işe bulaşıyor. Bu çocukları torbacı yapıyorlar. Onlar da hem satıyor hem de kullanıyor. Çünkü kolay para onlar için. Ne ettiysek bu sorun çözülmüyor’ diyerek açıklamıştır" ifadelerine yer verildi.



SİYASET 11.11.2022 00:39:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.