HDP’den Demirtaş açıklaması: Adaylığı hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi

HDP’den Demirtaş açıklaması: Adaylığı hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi

HDP Sözcüsü Günay, yeniden yapılanma süreci ve çalışma planına ilişkin konuştu.

HDP Sözcüsü Günay, yeniden yapılanma süreci ve çalışma planına ilişkin konuştu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, HDP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında partinin yeniden yapılanma süreci ve netleşen çalışma takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “adaylık teklifinin değerlendirilmediği” yönündeki sözlerine ilişkin de konuşan Günay, “Cumhurbaşkanı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle ilgili kurullarımızla değerlendirilmedi” ifadelerini kullandı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla seçimlerin ardından gündeme gelen yeniden yapılanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI HUKUKİ DURUMU NEDENİYLE DEĞERLENDİRİLMEDİ

Günay, Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a verdiği röportajda, Demirtaş’ın “Partime cumhurbaşkanı adaylığına hazır olduğumu belirttim, gerekçe sunulmadan reddedildi” şeklindeki ifadelerine ilişkin şunları söyledi:

“Elbette ki kendisi önceki dönem Eş Genel Başkanımız ve biz bu süreçte tartışmaları ve çalışmaları yürütürken de bütün parti kurullarımızla, yine siyaseten HDP içerisinde ve şu an tutuklu aktör arkadaşlarımızla bir tartışma süreci yürüttük. Bütün parti stratejisini ve seçim stratejisini de yürütürken de bu kurullarda tartışmalar yürüterek gerçekleştirdi. Kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle ilgili kurullarımızla değerlendirilmedi. Kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı.

Bir HDP’li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve kendisinin özeleştiri durumu bizler açısından önemlidir. Bizim konudaki ilgili görüş alışverişimiz ve tartışmalarımız hâlâ devam ediyor. Bu konuda bir diyalog sıkıntımız yok. Bu konudaki her türlü eleştiri ve değerlendirme bizim açımızdan kıymetli. Kaldı ki ben toplantının başında da ifade ettim biz bir bütün olarak halkımızın bizden beklendiği şekilde bir tartışma bir eleştiri ve öz eleştiri sürecindeyiz. Ve en nihayetinde halkımızla birlikte neler yapacağımıza büyük kongre ve konferans sürecimizle birlikte devam edeceğiz " dedi.

 



GÜNDEM 1.06.2023 13:16:00 0
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.
Diyarbakır'da birçok ilçede işçi alınacak Diyarbakır valiliği bugün Toplum Yararına Programı (TYP) Kapsamında 21 personel alınacağını açıkladı. İşte Başvuru şartları ve tüm detaylar...
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.
DEM Parti'nin Kürtçe tabela önerisine AKP ve YRP'den ret Urfa'da DEM Partili meclis üyeleri, 'dillerin yaşatılması için' Karaköprü Belediyesi'ne Türkçe ile birlikte Kürtçe ve Arapça yazılı tabelaları asılması önerisi, AKP ve YRP tarafından reddedildi.
İki kabinede istifa ve atama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı.
Mültecilere dönük saldırılar gece boyunca devam etti Kayseri'de mültecilere dönük başlayan saldırılar, dün gece saatlerinde birçok kente sıçradı.
Emekliler açlığa yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir Açlık sınırının 19 bin liraya, yoksulluk sınırının 62 bin liraya ulaştığı ülkemizde, asgari ücretin bile altındaki 10 bin liralık emekli maaşıyla milyonlarca emekli bir kez daha açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir