Tarih: 09.08.2023 13:58

HABERİMİZ SES GETİRDİ..DİSKİ TEDBİR KARARLARI ALDI

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'ın birçok noktasında park ve caddelerde yapılan su israfına ilişkin yapmış olduğumuz habere ilişkin DİSKİ toplanarak kamuoyuna açıklamalarda bulundu.


Yaklaşık 10 gün önce "DİSKİ halka çağrı yaparken park ve caddelerdeki su israfını görmüyor mu ? başlıklı haberi yaparak yetkilileri göreve çağırmıştı.

Diyarbakır ve Bölgenin Yeni Nesil Dijital Medyası yirmibirtv, "DİSKİ halka çağrı yaparken park ve caddelerdeki su israfını görmüyor mu ?"  başlıklı haber üzerine DİSKİ harekete geçti.


Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez ilçe belediyelerin park ve bahçeler müdürleriyle su tasarrufu tedbirleri toplantısı düzenledi.

Diyarbakır'ın birçok noktasında bulunan park ve caddelerde ki su israfını önlemeye yönelik tedbir kararları aldı.


DİSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, son zamanlarda yaşanan iklim değişikliği ile birlikte uzun yıllar daha gündemde olacağı anlaşılan kuraklığa karşı alınan tedbirler ele alındı. 

Toplantıda, sulamaların gece yapılması, 10 dakikayla sınırlandırılması, su tankerlerinin içme suyuyla doldurulmaması kararlaştırıldı.


NE OLMUŞTU ?

Diyarbakır'ın farklı noktalarından park ve caddelerde metrelerce akan su tepkilere neden olmuştu.Park ve caddelerin orta refüjdeki yeşilliklerin sulama işlemi yapılırken suyun büyük bir kısmı yol ve kaldırımlara dökülüyor.O anları cep telefonuyla fotoğraflayan vatandaşlar "DİSKİ daha bir hafta önce halka tasarruf çağrısı yaptı ama kendileri suyu israf ediyor" açıklamalarında bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —