Faruk Dinç : Hem vatandaşı hemde çiftçiyi büyük külfet altına sokacak !

Faruk Dinç : Hem vatandaşı hemde çiftçiyi büyük külfet altına sokacak !

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) duyurduğu elektrik zamlarına sert tepki gösterdi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, hanelerde kullanılan elektriğe yapılan yüzde 38'lik zam ile tarımsal faaliyetler grubuna yapılan yüzde 30'luk zamma tepki gösterdi

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) duyurduğu elektrik zamlarına sert tepki gösterdi. Dinç, hanelerde kullanılan elektriğe yapılan yüzde 38'lik zam ile tarımsal faaliyetler grubuna yapılan yüzde 30'luk zammın enflasyonu artırmaktan başka bir işe yaramayacağını belirtti. Ayrıca, bu artışların vatandaşların mali yükünü daha da ağırlaştıracağını vurguladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından duyurulan elektriğe yapılan zamlarla ilgili açıklama yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, zammın enflasyonu artırmaktan başka bir işe yaramayacağını ve vatandaşın da daha büyük bir külfet altına gireceğini söyledi.

Faruk Dinç sosyal medya hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı ;

"Vatandaşın alım gücünün düştüğü şu süreçte (evlerdeki) elektriğe yapılan yüzde 38 zam, enflasyonu azdırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Tarımsal faaliyetler abone grubuna yapılan yüzde 30'luk zam ise, -ister istemez- tarım ürünlerine yansıyacak… Bu da vatandaşın mağduriyetini katmerleştirecektir. Bu zam kararı hem vatandaşı hem de çiftçiyi büyük külfetin altına sokacaktır."
 



GÜNDEM 28.06.2024 22:34:00 0
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.
DEM Parti'nin Kürtçe tabela önerisine AKP ve YRP'den ret Urfa'da DEM Partili meclis üyeleri, 'dillerin yaşatılması için' Karaköprü Belediyesi'ne Türkçe ile birlikte Kürtçe ve Arapça yazılı tabelaları asılması önerisi, AKP ve YRP tarafından reddedildi.
İki kabinede istifa ve atama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı.
Mültecilere dönük saldırılar gece boyunca devam etti Kayseri'de mültecilere dönük başlayan saldırılar, dün gece saatlerinde birçok kente sıçradı.
Emekliler açlığa yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir Açlık sınırının 19 bin liraya, yoksulluk sınırının 62 bin liraya ulaştığı ülkemizde, asgari ücretin bile altındaki 10 bin liralık emekli maaşıyla milyonlarca emekli bir kez daha açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir
Diyarbakır'da şehir içi Yolcu Minibüsü Yayalara Çarptı : 1 ölü, 1 yaralı ! Diyarbakır'da şehiriçi yolcu minibüsü 2 kişiye çarptı.Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
EMEKLİLER YILINDA, EMEKLİLER HAFTASINDA EMEKLİLER Emekli Aylıklarının Alım Gücü Her Geçen Gün Azalıyor…