Ergani'deki hayvan ölümlerine suç duyurusu!

Ergani

Ergani ilçesinde birçok hayvanın çöplerde ve yol kenarlarında cesetlerinin bulunması üzerine, Diyarbakır Barosu harekete geçti.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, eski Dicle Yolu üzerindeki çöplük, Yenişehir Mahallesi Seyit Melik Sitesi çevresi, Hayvan Pazarı çevresi ve ilçe merkezi girişindeki ana cadde üzerinde birçok kedi ve köpeğin cesetlerine rastlandı. Üzerine kireç dökülerek yol kenarına ve çöplüğe atılan hayvanların görüntüsünün sanal medyada paylaşılması üzerine hayvan hakları savunucuları ve hukukçular harekete geçti.

Hayvan hakları savunucusu Nilay Yılmaz, çok yaygın bir şekilde görülen hayvan ölülerinin zehirlenmeden kaynaklı olabileceğini söyledi. Kayyım yönetimindeki belediyenin, sorumluluktan kaçmak için hayvan ölülerinin başka bir ilden getirildiği yönünde iddiaları ileri sürdüğünü belirten Yılmaz, konuyu araştırdıklarını belirtti. 

Öte yandan, Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Avukat Leylanaz Eren, kedi, köpek ve tilki gibi birçok hayvan ölüsünün bulunduğunu, buna dair çeşitli iddiaların dolaştığını belirterek, konuya dair araştırma yapmakla birlikte, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: Ergani' hayvan ölümlerine duyurusu!
DİYARBAKIR 25.01.2023 12:30:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.