Ensarioğlu : Kürt’e bakış, 26 yıldır değişmedi !

Ensarioğlu : Kürt’e bakış, 26 yıldır değişmedi !

İYİ Parti Genel Başkanı Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “PKK tane 10 tane çocuk yapıyor” sözlerini eleştirdi. Ensarioğlu, ''1996’da MGK’de dışa vuran Kürt’e bakış, 26 yıldır değişmedi''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partiye yeni katılan Mehmet Ali Çelebi’ye çocuk tavsiyesi sırasında sarf ettiği sözlere tepkiler devam ediyor.Bir tepki de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu’ndan geldi.

KÜRT’E BAKIŞ DEĞİŞMEDİ

Doğru Yol Partisi’nden (DYP) Devlet Bakanı olarak MGK’de yer alan Salim Ensarioğlu, “Devlet bölücülük yapıyor” diyerek, raporu onaylamayacağını söyledi. Ensarioğlu’nu haklı bulan dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan, toplantı sonrası raporu MGK’ye iade etti. Ancak 1996’da MGK’de dışa vuran Kürt’e bakış, 26 yıldır değişmedi. 

Dönemin Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, 1996’da MGK’nin “Kürt Raporu” ve Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi. MGK’ye sunulan raporda Kürt nüfusunun tehlike oluşturduğu yönünde tespitlere yer verildiğini hatırlatarak, “O dönem MGK’de 6-7 Kürt bakan yer alıyorduk. Bütün Kürtler tehlike olarak gösteriliyor. Nüfus üzerinden konuşmak, çok ayıp bir şey. Ben kabul etmeyeceğimi söyledim. O dönem kim sızdırdı bilmiyorum ama birileri sızdırdı. Bana sordular, ‘evet böyle bir duruma karşı çıktım’ dedim. Tansu hanım o zaman İtalya’daydı. ‘Bu bakanı görevden alın’ diyenler oldu. Alıyorsanız alın ama onaylamam.  Bölge valisini gönderdiler, ‘Cumhurbaşkanı rahatsız, kabul etmeni’ istiyorlar dedi. Ben de reddettim. İstifa ederim, yine yapmam” diye anlattı. 

Kendisinin tehditler aldığını, şüpheli bir trafik kazası geçirdiğini dile getiren Ensarioğlu, “Pişman değilim, o gün ‘evet’ deseydim, Türkiye’de en az 10-15 milyon insan sıkıntıya girecekti. O zaman Türkiye’de ayrışma olurdu” dedi. 

ERDOĞAN KÜRTLERİ HEDEF ALDI

Erdoğan’ın PKK üzerinden Kürtleri hedef aldığını ifade eden Ensarioğlu, “Şimdiye kadar PKK evli çocuklu olduğunu duymadık. Kandil’de ya da bir yerde evli veya çocukları olduklarını duymadık. Ben duymadım, halk da duymadı. PKK üzerinden HDP’yi, bütün Kürtleri söylüyorsun. 27 yıl önce karşı çıktığım bir olay. Ama maalesef 27 yıl sonra o gün Çevik Bir’lerin söylediğini, bugün sen söylüyorsun tekrar. Kimse ahmak değil artık. Orada PKK evlidir, dağda çocuğu vardır diyebilir misin? Öyle bir şey duydunuz mu? Direk Kürtleri kastediyor bununla.” (MA)

 



SİYASET 21.10.2022 19:58:00 0
Vedat Aydın Diyarbakır'da anıldı HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, katledilişinin 33'üncü yıl dönümünde anıldı.
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.