Elektrik hattının neden olduğu yangın kameraya yansıdı

Elektrik hattının neden olduğu yangın kameraya yansıdı

Diyarbakır Mardin arasındaki yangının elektrik tellerinde çıktığına dair tartışmalar sürerken, Derik ilçesinde çıkan yangının elektrik hattından kaynaklandığı güvenlik kamerasına yansıdı.

Diyarbakır Mardin arasındaki kırsal alanda çıkan ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 78’nin yaralandığı yangının Dicle Elektrik Dağıtım AŞ.’nin (DEDAŞ) bakım onarımını yapmadığı elektrik hatlarından kaynaklandığı iddiaları sürerken dün Mardin’in Derik ilçesi Dumanlı kırsal mahallesi Hofî mezrasındaki yangının çıkışı güvenlik kameralarına yansıdı. 30 dönümlük zeytin ve meyve ağaçlarının bulunduğu bahçede çıkan yangın, elektrik hatlarından çıktığı an kameralara yansıdı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, saat 16.52’de çıkan yangının, rüzgar nedeniyle elektrik tellerinin birbiriyle temasıyla oluşan kısa devreden çıktığı görülüyor. Görüntülerde, Sürtünmenin etkisiyle, elektrik tellerinde meydana gelen kıvılcımın bahçeye sıçramasıyla, bahçede alevlerin yükseldiği görülüyor.

DEDAŞ SORUMLULUĞUNU REDDEDİYOR

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki kırsal alanda, çıkan yangında 15 kişi yaşamını yitirmiş, 78 kişi ise yaralanmıştı. Yangında, yine 924 hayvan öldü, 14 bin 900 dekar alan yanmıştı. Yangının başladığı Tobînî köylüleri, yangının bakım ve onarımı yapılmayan elektrik hatlarından çıktığını iddia etmiş, DEDAŞ ise iddiaları kabul etmediği gibi iddia sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

DEDAŞ, Diyarbakır Valiliği ve Sağlık Bakanlığı yangının “anız yakılmasından” ortaya çıktığını savunurken bölgede inceleme yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Şu anda kesin olarak tespit ettiğimiz, ‘yangın şu sebepten çıkmıştır’ dediğimiz bir tespitimiz yok” açıklaması yapmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşturmada dosyaya giren bilirkişi raporunda elektrik tellerindeki sürtünmeden dolayı tellerin kopmasından meydana geldiğini belirtmiş, savcılık ise raporu eksik bulmuştu.

Kaynak :MA

 



DİYARBAKIR 24.06.2024 10:23:00 0
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.
DEM Parti'nin Kürtçe tabela önerisine AKP ve YRP'den ret Urfa'da DEM Partili meclis üyeleri, 'dillerin yaşatılması için' Karaköprü Belediyesi'ne Türkçe ile birlikte Kürtçe ve Arapça yazılı tabelaları asılması önerisi, AKP ve YRP tarafından reddedildi.
İki kabinede istifa ve atama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı.
Mültecilere dönük saldırılar gece boyunca devam etti Kayseri'de mültecilere dönük başlayan saldırılar, dün gece saatlerinde birçok kente sıçradı.
Emekliler açlığa yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir Açlık sınırının 19 bin liraya, yoksulluk sınırının 62 bin liraya ulaştığı ülkemizde, asgari ücretin bile altındaki 10 bin liralık emekli maaşıyla milyonlarca emekli bir kez daha açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir
Diyarbakır'da şehir içi Yolcu Minibüsü Yayalara Çarptı : 1 ölü, 1 yaralı ! Diyarbakır'da şehiriçi yolcu minibüsü 2 kişiye çarptı.Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
EMEKLİLER YILINDA, EMEKLİLER HAFTASINDA EMEKLİLER Emekli Aylıklarının Alım Gücü Her Geçen Gün Azalıyor…