DTSO'dan girişimci genç kadınlar için yeni proje

DTSO

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, genç kadınların işgücü piyasasında dayanıklılığını geliştirmeyi hedefleyen bir projeyle Türkiye genelinde hibe almaya hak kazanan 7 projeden biri oldu.

Sabancı Vakfı ve UNDP işbirliğiyle yürütülen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı” kapsamında desteklenen proje, DTSO'nun bünyesindeki Sanayi Mektebi, Girişimci Destek Merkezi ve Gastro İnovasyon Merkezi'nde kadınlar ve gençleri öncelikli olarak sürdürülebilir çalışmalar yapmayı amaçlıyor.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, genç nüfusun işgücü piyasası arasındaki beceri uyumsuzluğunun derinleştiğine dikkat çekerek, gençlerin istihdamı, girişimciliği ve ihtiyaç duydukları eğitimlerin düzenlenmesinin temel öncelikleri olduğunu belirtti.

Diyarbakır Sanayi Mektebi'nde AB desteğiyle yürütülen bir projeyle 150 gencin nitelikli eğitimi ve istihdamı için çalıştıklarını söyleyen Tayınlamak, yeni hibe desteğiyle eğitim alan veya iş arayan gençlerin, genç kadınların işletmelerle eşleştirilmesine odaklanacaklarını ve hedeflerinin 1 yıl içinde büyük çoğunluğu genç kadınlar olacak şekilde 300 gencin farklı sektörlerde iş bulmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Proje kapsamında işletmeler ile gençleri bir araya getiren etkinliklerin de gerçekleştirileceğini belirten Tayınlamak, işletmelerin ve iş arayan gençlerin Diyarbakır Sanayi Mektebi'ne başvurarak kariyer mentörlüğü ve eşleştirme hizmetlerinden yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.
 



Anahtar Kelimeler: ' girişimci kadınlar proje
DİYARBAKIR 6.10.2023 13:45:00 0
Diyarbakır Batman yolunda kaza fecci kaza.. Çok sayıda yaralı var ! Diyarbakır Batman seferi yapan minibüs ile pikap çarpıştı, 1 çocuk olmak üzere 14 kişi yaralandı.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Rastak konserine valilik engeli Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak Grubunun katılımıyla gerçekleştirilecekleri konsere Van Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu.
Diyarbakır'da vatandaşın doktor çilesi ! Diyarbakır'ın, Sur ilçesine Bağlı Bağıvar Aile Sağlık Merkezinde dört doktorun olmasına rağmen, sadece bir doktor bulunuyor.
Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet binasını boşalttırdı Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet verdiği binayı kendilerine ait olduğu gerekçesiyle boşalttırdı.
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.
Diyarbakır'da birçok ilçede işçi alınacak Diyarbakır valiliği bugün Toplum Yararına Programı (TYP) Kapsamında 21 personel alınacağını açıkladı. İşte Başvuru şartları ve tüm detaylar...
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.