Diyarbakırlı çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz

Diyarbakırlı çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz

Çeşiti temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ‘Diyarbakır İş Dünyası Buluşması' kapsamında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Çeşiti temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ‘Diyarbakır İş Dünyası Buluşması' kapsamında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Diyarbakırlı çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini aktaran Bakan Nebati, Diyarbakır ülkemizin toplam kırmızı mercimek üretiminin yüzde 21’ini gerçekleştiriyor, ipek böceğinde de yaklaşık 43 ton koza üretimiyle birinci sıradadır. ” dedi.

Diyarbakır birinci sıradadır 

Diyarbakırlı çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Nebati, 'Diyarbakır, bugün ülkemizin en geniş tarım arazisine sahip sekizinci ili. Ülkemizin toplam kırmızı mercimek üretiminin yüzde 21’ini gerçekleştiren Diyarbakır, ipek böceğinde de yaklaşık 43 ton koza üretimiyle birinci sıradadır. Bizler de bu bereketli topraklardaki üretimin daha da artması için Diyarbakırlı çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Tarımsal üreticilerimize Ziraat Bankamızla uygun koşullu kredi imkânı sunuyoruz. 2021 yılında toplam 6 bin 438 üreticimize yaklaşık 1,4 milyar liralık kredi kullandırdık.' dedi.

 Diyarbakır'da 40 bin kişinin istihdam edilmesini sağladık

Tarımsal alandaki maliyetlerde değişikliklere gidileceğini aktaran Bakan Nebati, 'İnşallah en kısa zamanda Diyarbakır, Şanlıurfa ve çevre illerimizde tarımsal alandaki elektrik maliyetlerini çok cüzi rakamlara düşüreceğiz. Hatta ve hatta güneş enerjisinden ürettiğiniz elektriği satma imkanına da sahip olacaksınız. Diyarbakır'ımızda sanayinin ve üretim kapasitesinin daha da gelişmesini arzu ediyor, bu doğrultuda yatırımcılarımızın her daim yanında olmaya devam ediyoruz. Son 19 yılda Diyarbakır’a yatırım yapmak isteyen firmalar için düzenlediğimiz bin 800 teşvik belgesinde öngörülen yatırımların 850'den fazlası tamamlanmış bulunuyor. Hayata geçen bu yatırımlar sayesinde Diyarbakır'ımızda 40 bin kişinin istihdam edilmesini sağladık.' şeklinde konuştu.

Silvan Baraji 305 bin kişiye istihdam sağlayacak dev bir projedir 

'Modern sulama projelerine büyük önem veriyoruz' diyen Nebati, 'Bu yılın ilk 5 ayındaysa 3 bin 371 tarımsal üreticimiz toplam 978 milyon lira tutarında kredi kullanmış bulunuyor. Tarımda modern sulamanın her bakımdan son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu sebeple DSİ vasıtasıyla yürüttüğümüz modern sulama projelerine büyük önem veriyoruz. Bölgemizde Atatürk Barajı’ndan sonra en büyük ikinci sulama projesi olan ve 2 milyon 350 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak Silvan Barajı inşaatının bu yılın sonuna tamamlanabilmesi için tüm çalışmalar devam ediyor. Silvan Barajı, ara depolamaları ve sulama tesislerinin de bitirilerek hayata geçirilmesiyle yaklaşık 305 bin kişiye iş imkânı sağlayarak ekonomimize yılda 5,4 milyar lira katkıda bulunacak dev bir projedir'



DİYARBAKIR 2.07.2022 08:15:17 0
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.
Diyarbakır Havalimanı'nda merdiven arızası : 4 yaralı ! Diyarbakır Havalimanı'nda hacıları karşılamak için gelen vatandaşların kullandığı yürüyen merdiven arıza yaptı. Arıza nedeniyle oluşan izdihamda 4 kişi yaralandı.
Diyarbakır Batman yolunda kaza fecci kaza.. Çok sayıda yaralı var ! Diyarbakır Batman seferi yapan minibüs ile pikap çarpıştı, 1 çocuk olmak üzere 14 kişi yaralandı.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Rastak konserine valilik engeli Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak Grubunun katılımıyla gerçekleştirilecekleri konsere Van Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu.
Diyarbakır'da vatandaşın doktor çilesi ! Diyarbakır'ın, Sur ilçesine Bağlı Bağıvar Aile Sağlık Merkezinde dört doktorun olmasına rağmen, sadece bir doktor bulunuyor.
Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet binasını boşalttırdı Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü, DİSKİ’nin hizmet verdiği binayı kendilerine ait olduğu gerekçesiyle boşalttırdı.
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.