Diyarbakır'da yapılan anket sonuçları açıklandı..İşte sonuçlar ve oy oranları !

Diyarbakır

ASAL Araştırma, Diyarbakır’da gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı.İşte Adaylar ve aldıkları oy oranı!

ASAL Araştırma, Diyarbakır’da gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı.Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının  oy oranı belli oldu.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen belediye seçim anketi, önemli ipuçları sunuyor. ASAL Araştırma tarafından 22Subat - 2 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma, kentin siyasi tercihlerini öne sürüyor. Anket sonuçlarına göre, DEM Parti yüzde 59,8 ile birinci sırada yer alıyor. Bu sonuç, partinin kentteki güçlü tabanını ortaya koyuyor.

Diyarbakır'da yapılan ankete göre Diyarbakır'da başkanlık yarışını DEM Parti adayları önde götürüyor.

Ankette, Diyarbakır’da yaşayan seçmenlere “Bu pazar bir yerel seçim olsa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?” sorusu soruldu.Anket 22 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında 1415 kişi ile yapıldı.

ASAL araştırma'nın Diyarbakır anketine göre ; DEM Parti adayları  Serra Bucak ve Doğan Hatun'un aday olduğu Dem Parti yüzde 59,8
AKP  Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden yüzde 25,4 oranında oy alıyor.

Anket sonuçlarına göre, DEM Parti Eş Başkan Adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun %59,8 ile birinci sırada yer alırken, AK Parti Adayı Mehmet Halis Bilden %25,4 ile ikinci sırada bulunuyor. Üçüncü sırayı %3,6 oy oranıyla Hür Dava Parti Adayı Faruk Dinç, CHP Adayı Cafer Pekdemir %3,3 oy ile dördüncü sırada yer edindi.

Yeniden Refah Partisi Adayı Hikmet Kaplan %2,7 oyla beşinci sıra, İyi Parti Adayı Ahmet Çakır ise % 1,1 oranıyla Diyarbakır'da altıncı sırada yer bulabildi.

Diğer diye tabir edilen parti adayların oy oranı ise  % 4,1 olarak karşımıza çıkıyor

Sonuçların adaylara göre dağılımı şöyle şekillendi:

Bu Pazar Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?

▪️DEM Parti (Serra Bucak):%59.8

▪️AK Parti (Mehmet Halis Bilden):%25.4

▪️Hür Dava Partisi (Faruk Dinç):%3.6

▪️CHP (Cafer Pekdemir):%3.3

▪️Yeniden Refah Partisi (Hikmet Kaplan):%2.7

▪️İYİ Parti (Ahmet Çakır):%1.1

▪️Diğer:%4.1

*Kararsızım/Protesto/Cevap Yok/Fikrim Yok yanıtları oransal olarak dağıtıldıktan sonra

 



SİYASET 20.03.2024 09:37:00 0
Cigerxwîn 40'ıncı yıl dönümünde anıldı Cigerxwîn, ölümünün 40'ıncı yıl dönümünde belediye ve Kürt dil kurumlarının düzenlediği etkinlikle anıldı.
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Son dakika… Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü iddia edildi
Diyarbakır'da arazi kavgası : Ölü ve yaralılar var ! Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Veysel C. (41) hayatını kaybetti, 2’si ağır 5 kişi yaralandı.
Muş'ta sokak ortasında şiddet, tehdit ve hakaret ! Muş'ta polislerin kimlik kontrolü sonrası alıkonulan 3 genç, saatlerce şiddet, tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirterek, barodan hukuki yardım talebinde bulundu.
Türkiye’nin en güvenilmez' kurumları: Siyasi partiler ve Diyanet Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün “Toplumsal eğilimler” saha araştırmasında, Diyanet ve siyasi partiler “Türkiye’de en güvenilmez iki kurum” olarak yer aldı.
Fadıl Şenyaşar cezaevinden çıktı Babası ve iki ağabeyinin katledildiği katliamdan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar, 6 yıl 4 ay sonra tahliye edildi.
Şenyaşar Ailesi Direnişi Kazandı : Sanıklara Tahliye Kararı Şenyaşar ailesine dönük saldırı davasında tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.
Demirtaş ve Yüksekdağ: Dışarıda olsak elbette barışa katkı sağlarız DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yaptıkları görüşmede HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın "Dışarda olsak elbette barışa katkı sağlarız. Ama içerde bile kalsak yine elimizden geleni