Diyarbakır'da üniversite hastanesinde sağlık çalışanına şiddet !

Diyarbakır

Genç Sağlık Sendikası, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan şiddet olayına karşı sert bir tepki gösterdi ve sağlık çalışanlarının güvenliği için acilen önlem alınması gerektiğini vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.

Sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi görmekte olan bir hastanın yaşamını yitirmesi üzerine, hasta yakınları hastane personeline saldırıda bulundu. Yaşanan bu üzücü olayda sağlık çalışanları, temizlik görevlileri ve güvenlik personeli darp edildi. Sendika, bu tür şiddet olaylarının sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu olumsuz etkilediğini belirterek, bu tür olayların önüne geçilmesi için daha sıkı güvenlik tedbirlerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Sendika, sağlık çalışanlarının görevlerini huzurlu ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için yetkililerin ivedilikle harekete geçmesini talep etti.

Genç Sağlık Sendikasından Dicle Üniversitesi Hastanesinde Yaşanılan Şiddet Olayına Tepki

Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır il Başkanı Ahmet BÖÇKÜN yaptığı açıklamada :

Bugün sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi Nöroloji Yoğun bakımda yatıp tedavi gören hastanın vefat etmesi üzerine, vefat eden hasta yakınlarınca bölüm çalışanlarına yönelik saldırı düzenlenmiş.

Yaşanılan saldırıda bölümde çalışan sağlık çalışanları temizlik personeli ve güvenlik personelleri darp edilerek şiddete maruz kalmıştır.
Genç Sağlık Sendikası İl Başkanı Ahmet BÖÇKÜN sağlık çalışanlarının günümüz şartlarında hali hazırda kurumlarda personel eksikliği kaynaklı ciddi iş yükleri varken 
Hasta hayatı üzerine olan iş hassasiyetlerinin sorumluluk bilinciyle çalışırken buna ek olarak şiddet olaylarının yaşanacağı endişesiyle iş yerlerinde kendilerini güvende hissetmediklerini ve can güvenliklerinin olmadığını aktardı

Başkan BÖÇKÜN : 
Genç Sağlık Sendikası olarak Sağlıkta Yaşanılan Şiddet Olaylarının artık son bulması için Yetkilileri Caydırıcı Cezai işlemler getirmek üzere göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 



DİYARBAKIR 29.09.2024 19:39:00 0