Diyarbakır'da toplu taşımaya zam kararı !

Diyarbakır

Diyarbakır’da şehir içi ulaşıma yüzde 35 oranında zam yapıldı.Zamlı tarife ile minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8, tam 14, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve Özel Halk Otobüsleri’nde öğrenci 6, tam ise 10 liraya yükseldi.

Diyarbakır'da toplu taşımaya %33 oranında bir zam geldi. Haziran ayında 6,5 TL olan minibüs bilet fiyatı şimdi 14 TL'ye yükseldi. Bu son üç zamla birlikte son dört ayda zam oranı %115'e ulaştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin %50 zam talebini değerlendirerek %33 oranında zam yapma kararı aldı. Yeni zam tarifesi 29 Eylül Cuma gününden itibaren geçerli olacak. Bu zam kararı, akaryakıt, asgari ücret ve yedek parça maliyetlerindeki artışları gerekçe gösteren Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şoförler Odası'nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne başvurusu üzerine gerçekleşti. Son zamla birlikte, minibüslerde öğrenci ücreti 6 TL'den 8 TL'ye, tam ücret ise 10 TL'den 14 TL'ye yükseldi.

Belediye ve halk otobüslerinde ise öğrenci biletleri 6 TL'ye, tam biletler ise 10 TL'ye çıktı. Haziran ayında 6,5 TL olan tam yolcu ücretinin 14 TL'ye yükselmesiyle son dört ayda gerçekleşen zam oranı %115'e ulaşmış oldu. Bu gelişmeler doğrultusunda toplu taşıma ücretleri önemli bir artış gösterdi.

Diyarbakır’da şehir içi ulaşımdaki yeni zamlı fiyatlar ;

Minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8 lira, tam 14 lira

Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde öğrenci 6 lira, tam 10 lira

Özel Halk Otobüslerinde öğrenci 6 lira, tam 10 lira

Öte yandan Diyarbakır’da yaklaşık 3 ay önce ulaşıma zam yapılmıştı.

 



Anahtar Kelimeler: Diyarbakır' toplu taşımaya kararı !
DİYARBAKIR 27.09.2023 23:23:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.