Tarih: 27.09.2023 23:23

Diyarbakır'da toplu taşımaya zam kararı !

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'da toplu taşımaya %33 oranında bir zam geldi. Haziran ayında 6,5 TL olan minibüs bilet fiyatı şimdi 14 TL'ye yükseldi. Bu son üç zamla birlikte son dört ayda zam oranı %115'e ulaştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin %50 zam talebini değerlendirerek %33 oranında zam yapma kararı aldı. Yeni zam tarifesi 29 Eylül Cuma gününden itibaren geçerli olacak. Bu zam kararı, akaryakıt, asgari ücret ve yedek parça maliyetlerindeki artışları gerekçe gösteren Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şoförler Odası'nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne başvurusu üzerine gerçekleşti. Son zamla birlikte, minibüslerde öğrenci ücreti 6 TL'den 8 TL'ye, tam ücret ise 10 TL'den 14 TL'ye yükseldi.

Belediye ve halk otobüslerinde ise öğrenci biletleri 6 TL'ye, tam biletler ise 10 TL'ye çıktı. Haziran ayında 6,5 TL olan tam yolcu ücretinin 14 TL'ye yükselmesiyle son dört ayda gerçekleşen zam oranı %115'e ulaşmış oldu. Bu gelişmeler doğrultusunda toplu taşıma ücretleri önemli bir artış gösterdi.

Diyarbakır’da şehir içi ulaşımdaki yeni zamlı fiyatlar ;

Minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8 lira, tam 14 lira

Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde öğrenci 6 lira, tam 10 lira

Özel Halk Otobüslerinde öğrenci 6 lira, tam 10 lira

Öte yandan Diyarbakır’da yaklaşık 3 ay önce ulaşıma zam yapılmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —