Diyarbakır’da toplu taşımada NFC-QR kod uygulaması

Diyarbakır’da toplu taşımada NFC-QR kod uygulaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşımanın daha kullanıcı dostu olması için dijitalleştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı, gelişen ve büyüyen Diyarbakır'da vatandaşlara dijital hizmet kolaylığı sağlamak amacıyla NFC-QR kod uygulamasını başlattı.

Mobil uygulama üzerinden hat hareket saatleri, durak bilgileri, duraktan geçen hatlar, araçların ortalama varış süreleri, sanal kart (QR kodla ödeme), temassız ödeme (NFC), kart kullanım bilgileri ve online yükleme gibi özellikler aktif olarak kullanılmaya başlandı. Şehir merkezindeki duraklar, mobil uygulama sisteminde durak kodlarıyla isimlendirildi. Görme engelli bireyler ve duraklara aşina olmayan vatandaşlar için bir yazılım geliştirilerek "Sesli Anons Sistemi" hizmete sunuldu. Bu uygulama sayesinde gelinen durak ve bir sonraki durak bilgileri sesli olarak duyurulabiliyor. Uygun altyapıya sahip olan 120 aracın içindeki monitörlerde durak bilgileri sorunsuzca yayınlanıyor. Diğer ulaşım araçlarında ise dijital dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Otobüslerdeki eski sürücü kontrol panelleri, güncel teknolojileri destekleyen ürünlerle değiştirildi. Yeni sistemde sürücüler, kart sahibinin fotoğrafını görebilerek usulsüz kullanımı bildirebiliyor, yolcuları sesli anonslarla yönlendirebiliyor, trafik kontrol merkezine mesaj gönderebiliyor, ara tarifeye sahip hatlarda birden fazla tarife seçeneği sunabiliyor ve kart raporlarını detaylı bir şekilde alabiliyor.

Bu dijital dönüşüm çalışmaları sonucunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Elektronik Ücret Toplama Sistemi altyapısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı "Türkiye Kart" uygulamasına uyumlu hale getirildi.

 

 

 



DİYARBAKIR 17.01.2024 10:16:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.