Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayan Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) Diyarbakır’da kuruluyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kızıltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin, Van ve Şanlıurfa Ticaret Borsaları, Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) Mezopotamya’yı kurma kararı aldı.
Önceki gün Diyarbakır Ticaret Borsasında 14 Ticaret Borsasının katılımıyla gerçekleştirilen Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) toplantısının ardından Merkezi Diyarbakır’da kurulacak olan Mezopotamya Bölge ÜPAK’ın yönetimi’de belirlendi.
ÜPAK YÖNETİMİ BELİRLENDİ
Merkezi Diyarbakır’da kurulacak olan Mezopatamya Bölgesel Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK)’ın Yönetim Kurulu Başkanlığına Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya getirilirken Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Yıldırım Hakan Oral getirildi.
Mezopotamya Ürün Piyasası Aracılık Kurum A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise Yeni Girişimlerin Hem Doğu hem de Güneydoğu Anadolu'daki tarımın geliştirilmesi ve sermaye gücünün korunması için önemli olduğunu kaydederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
MERKEZİ DİYARBAKIR'DA OLACAK
Ülke tarımının geleceği olan Türkiye Ürün İhtisas Borsası fiziki yer değiştirme gerekmeksizin, elektronik ortamda ve tek bir platformda ürün ticaretinin yapılmasının mümkün kılındığını belirten Yeni Kurulacak Olan Mezopotamya Ürün Piyasası Aracılık Kurum A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, “Ülkemiz tarım ürünleri piyasası için devrim niteliğinde bir sistem olan Türkiye Ürün İhtisas Borsası ile daha rekabetçi tarım ürünleri piyasasının oluşması, lisanslı depolarda depolanan ürünlere yönelik daha sağlıklı fiyat oluşumlarının sağlanması ve fiyat dalgalanmalarının en aza indirilmesi sağlanmaktadır. Bu platformda daha önce mudiler direk alım satım emir iletimini Türkiye Ürün İhtisas Borsasına yapabiliyor iken 19 Nisan İtibari ile Kurulacak olan ürün piyasaları aracı kurumları üzerinden ancak emirlerini iletebileceklerdir. Bu durum Mudilere verilecek hizmetin etkinliğini arttıracağı gibi aynı zamanda saklama ve takas hizmeti ile danışmanlık hizmeti de almalarına imkan sağlayacaktır. Bu çerçevede Kurulan Mezopotamya Ürün Piyasaları Aracılık Kurumu A.Ş. şirketinin ülkemize, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılım sağlayan ve emeği olan herkese de teşekkür ediyorum ”dedi