Diyarbakır'da ki arsa ve araziler kimlere satıldı ?

Diyarbakır

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’daki arsa ve arazilerin satışlarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Diyarbakır’daki arsa ve arazilerin satış işlemleri ve durumlarına ilişkin Bakan Mehmet Şimşek’in yanıtlaması için soru önergesi hazırlayan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son 5 yılda arsa ve arazilerin kime hangi bedelle satıldığını sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderdiği soru önergesinde Tanrıkulu'nun, Bakan Şimşek’e yönelttiği sorular şöyle:

- Diyarbakır ilinde bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve araziler var mıdır? Varsa, arsa ve araziler toplam kaç metrekaredir?

- Son beş yılda yıllar itibariyle Diyarbakır ilinde bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve arazileri kimlere hangi bedelle satılmıştır?

- Satışı yapılan hazine arsası ve arazileri hangi ilçededir? Hazine'ye ait olan parseller hangileridir?

- Bu arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere satılmış mıdır? Satılmışsa, hangi usul ve esaslarla satılmıştır? Satışı gerçekleştiren tapu müdürlüklerinin isimleri nelerdir? Satış bedelleri, pafta ve parsel bilgileri nedir?

- Son beş yılda yıllar itibariyle Diyarbakır ilinde Bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve arazileri başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere kiralanmış mıdır? Kiralanmış, ise hangi kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere ne kadar bedelle kiralanmıştır?

- Arsa ve arazilerin satışları için ihaleler düzenlenmiş midir? İhale duyuruları her kamu kurumuna ait resmi internet sitelerinden yapılmış mıdır?

- Satışların kamuyu zarara uğratmaması için bilirkişi raporları düzenlenmiş midir? -Bilirkişi raporlarında belirtilen değerlerin altında satışı gerçekleştirilen arsa ve araziler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa hangileridir?



Anahtar Kelimeler: Diyarbakır' araziler kimlere satıldı ?
DİYARBAKIR 30.07.2023 12:30:00 0
Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ? Dağkapı Devlet Hastanesi'nde hemşirelerin kötü koşullarda çalıştırıldığı ve hastaların yaşamı risk altında olduğu iddia edildi.
Amedspor’a ceza ! PFDK, Amedspor’a 84 bin TL para cezası verdi.
Diyarbakır'da hastanede temizlik hemşirelere yaptırılıyor SES Diyarbakır Şubesi, Dağkapı Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlık emekçilerine yoğun bakım ünitesinde temizlik yaptırıldığını duyurdu.
DEM Parti’den suç duyurusu: Salim Güran ile Ensarioğlu’nun ilişkisi tespit edilsin DEM Parti, Narin Güran'ın katledilmesinde etkili soruşturmaya engel olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP'li Galip Ensarioğlu ile Salim Güran ilişkisinin tespit edilmesi istendi.
Diyarbakır'da Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi projesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yeni istihdam alanları açmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi Projesi başlattı.
Sur ve Fındıklı ilçeleri ‘kardeş belediye oldu Sur Belediyesi ve Fındıklı Belediyesi arasında “kardeş belediyecilik” protokolü imzalandı. Törende protokolün halklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeye yönelik olduğu vurgulandı.
Diyarbakır’da kaybolduğu belirtilen Rümeysa Sert bulundu Diyarbakır'da kaybolduğu bildirilen 9 yaşındaki Rümeysa Sert'in sağ salim bulunduğu öğrenildi.
Diyarbakır'da Hisami Apartman davasında sanıklara ceza Maraş merkezli depremde yıkılan ve 100 kişinin ölümüne neden olan Hisami Apartmanı davasında sanıklara 17 yıl 6’şar ay ceza verildi.