Diyarbakır'da kadroyu aldı, Trabzon'a gitti !

Diyarbakır

İşsizliğin tavan yaptığı Diyarbakır’da, kayyum yönetimindeki Diyarbakır Belediyesi’nde “özel kalem müdürlüğü” yolu ile devlet kadrosu alan Elif Sekman, 10 gün sonra Trabzon Belediyesi’ne geçiş yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ndeki ‘kişiye özel’ kadrolara bir yenisi daha eklendi. 

Üniversite mezunları KPSS yoluyla kamu kurumlarında memuriyet bulmak için gece gündüz ter dökerken, bazı belediyeler yakınlarına “özel kalem müdürlüğü” yoluyla kadro dağıtmaya devam ediyor.Kayyum yönetiminden kadro almanın son örneği yine Diyarbakır DİSKİ’de yaşandı.

10 GÜNDE KADROYU ALDI, GİTTİ !

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Valisi ve Kayyımı Ali İhsan Su, Trabzon’da yaşayan Elif Sekman’ı DİSKİ’ye Özel Kalem Müdürü olarak atadı. Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla kadro alan Sekman, Diyarbakır’da sadece 10 gün kaldı. Sekman, 10 gün sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesine geçiş yaptı. Elif Sekman’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun referansı ile işe alındığı iddia edildi.

AK PARTİLİ VEKİLİN KUZENİ DE KADRO ALMIŞTI 

Yolgeçen hanına dönen DİSKİ’de son 3 ılda  10’dan fazla kişinin kadro aldığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atanıp kadro aldıktan sonra, Antalya’ya gitmişti.(AmidaHaber)



Anahtar Kelimeler: Diyarbakır' kadroyu Trabzon' gitti !
DİYARBAKIR 24.07.2023 18:42:00 0
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.
DEM Parti'nin Kürtçe tabela önerisine AKP ve YRP'den ret Urfa'da DEM Partili meclis üyeleri, 'dillerin yaşatılması için' Karaköprü Belediyesi'ne Türkçe ile birlikte Kürtçe ve Arapça yazılı tabelaları asılması önerisi, AKP ve YRP tarafından reddedildi.
İki kabinede istifa ve atama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı.
Mültecilere dönük saldırılar gece boyunca devam etti Kayseri'de mültecilere dönük başlayan saldırılar, dün gece saatlerinde birçok kente sıçradı.
Emekliler açlığa yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir Açlık sınırının 19 bin liraya, yoksulluk sınırının 62 bin liraya ulaştığı ülkemizde, asgari ücretin bile altındaki 10 bin liralık emekli maaşıyla milyonlarca emekli bir kez daha açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir
Diyarbakır'da şehir içi Yolcu Minibüsü Yayalara Çarptı : 1 ölü, 1 yaralı ! Diyarbakır'da şehiriçi yolcu minibüsü 2 kişiye çarptı.Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
EMEKLİLER YILINDA, EMEKLİLER HAFTASINDA EMEKLİLER Emekli Aylıklarının Alım Gücü Her Geçen Gün Azalıyor…