Diyarbakır'da JINKART meclisten geçti..Kimler kullanacak .. Nasıl Başvuru Yapılır ?

Diyarbakır

Dezavantajlı kadınları kapsayacak JINKART uygulaması Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Dezavantajlı kadınları kapsayacak JINKART uygulaması Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre uygulamadan 18-64 yaş aralığındaki kadınlar yararlanacak. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının, sosyal güvencesi olmayan kadınların gündelik hayatını kolaylaştırmak için başlattığı çalışma için karar alındı. Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Temmuz ayı olağan toplantısında gündeme alınan JINKART uygulaması, oy birliğiyle kabul edildi. 

18-64 yaş aralığındaki kadınlar yararlanacak

JINKART ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığından oluşan tespit komisyonunca, tespit edilecek herhangi bir geliri olmayan 18-64 yaş arası kadınlara; Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde geçerli olmak üzere aylık 90 (doksan) biniş tanımlanacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi sosyal tesis ve iştirakları ile belediyenin kültürel faaliyetlerinden yüzde 20 indirim hakkı tanınacak. 

Başvuru koşulları açıklanacak

Başvuru koşulları açıklandıktan sonra yeterlilik koşullarını sağlayan kadınlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen merkezlere başvurularını yapabilecek.

Diyarbakır JINKART Nedir? Nasıl Başvurulur?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik önemli bir sosyal destek projesini hayata geçiriyor: JINKART. Bu kart ile kadınlar, şehir içi ulaşımda ve çeşitli hizmetlerde indirimlerden faydalanabilecekler. İşte JINKART ile ilgili tüm detaylar ve başvuru süreci.

JINKART Nedir?

JINKART, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi kadınlara dağıtılacak bir indirim kartıdır. Bu kart sayesinde kadınlar toplu taşıma araçlarında ve belirli hizmet noktalarında indirimli hizmet alabilecekler.

JINKART’ın Sağladığı Avantajlar

Toplu Taşıma İndirimi

JINKART sahibi kadınlar, aylık 90 biniş hakkı ile toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler. Bu sayede, şehir içi ulaşımda önemli bir tasarruf sağlanacak.

Büyükşehir Sosyal Tesislerinde İndirim
JINKART, sadece toplu taşımada değil, belirli mağaza ve hizmet noktalarında da indirimler sunacak.

Kimler JINKART’tan Faydalanabilir?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde oturan, 18-65 yaş aralığındaki kadınlar JINKART için başvuruda bulunabilirler.

 JINKART Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru Noktaları

Başvurular, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen noktalardan yapılacaktır. Başvuru noktaları açıklandığında belediyenin resmi web sitesi üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Gerekli Belgeler

Başvuru sırasında kimlik belgesi ve ihtiyaç sahibi olduğunu gösteren belgeler istenebilir. Bu belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulması gerekmektedir.

Başvuru Formu
Başvuru noktalarından temin edilecek başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Formda, başvuru sahibinin kişisel bilgileri ve ihtiyaç durumu hakkında bilgiler yer alacaktır.

 JINKART ile Ulaşımda Kolaylık

JINKART, kadınların şehir içi ulaşımda daha rahat ve ekonomik bir şekilde hareket edebilmelerini sağlayacak. Aylık 90 biniş hakkı ile kadınlar, günlük yaşamlarında toplu taşıma araçlarını kullanarak önemli bir tasarruf elde edecekler.

Bu proje, ihtiyaç sahibi kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına önemli bir katkı sağlayacak. JINKART, kadınların toplu taşıma ve çeşitli hizmetlerden indirimli olarak yararlanmasını mümkün kılarak, onların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

JINKART başvuruları için belirlenen noktalar ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgiye belediyenin resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. 18-65 yaş aralığındaki tüm ihtiyaç sahibi kadınlar, bu fırsattan yararlanarak hayatlarını kolaylaştırabilirler.



DİYARBAKIR 9.07.2024 13:07:00 0
Cigerxwîn 40'ıncı yıl dönümünde anıldı Cigerxwîn, ölümünün 40'ıncı yıl dönümünde belediye ve Kürt dil kurumlarının düzenlediği etkinlikle anıldı.
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Son dakika… Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü iddia edildi
Diyarbakır'da arazi kavgası : Ölü ve yaralılar var ! Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Veysel C. (41) hayatını kaybetti, 2’si ağır 5 kişi yaralandı.
Muş'ta sokak ortasında şiddet, tehdit ve hakaret ! Muş'ta polislerin kimlik kontrolü sonrası alıkonulan 3 genç, saatlerce şiddet, tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirterek, barodan hukuki yardım talebinde bulundu.
Türkiye’nin en güvenilmez' kurumları: Siyasi partiler ve Diyanet Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün “Toplumsal eğilimler” saha araştırmasında, Diyanet ve siyasi partiler “Türkiye’de en güvenilmez iki kurum” olarak yer aldı.
Fadıl Şenyaşar cezaevinden çıktı Babası ve iki ağabeyinin katledildiği katliamdan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar, 6 yıl 4 ay sonra tahliye edildi.
Şenyaşar Ailesi Direnişi Kazandı : Sanıklara Tahliye Kararı Şenyaşar ailesine dönük saldırı davasında tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.
Demirtaş ve Yüksekdağ: Dışarıda olsak elbette barışa katkı sağlarız DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yaptıkları görüşmede HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın "Dışarda olsak elbette barışa katkı sağlarız. Ama içerde bile kalsak yine elimizden geleni