Tarih: 30.05.2024 18:45

Diyarbakır’da işten çıkarılan 203 işçi için eylem düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Memur Sendikaları Konfederasyonu (BEM-BİR-SEN) Diyarbakır İl Başkanlığı ve Hizmet-İş Sendikası üyeleri, işten çıkarılan 203 işçinin işe iadesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ercan Kahraman, seçimlerin ardından 203 işçinin işten çıkarıldığını belirterek, “DEM Parti’nin yönetime geldiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar Belediyesi, Sur Belediyesi, Bağlar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Ergani Belediyesi’nde ilk icraat olarak işçileri işsiz bırakmak oldu” dedi.

Kahraman, işten çıkarmaların haklı bir sebebe dayandırılmadığını vurgulayarak, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 10, Bağlar Belediyesi 160, Kayapınar Belediyesi 10, Sur Belediyesi 14, Ergani Belediyesi 24 ve Yenişehir Belediyesi 12 işçiyi hiçbir gerekçe göstermeksizin işten çıkardı” şeklinde konuştu.

Kahraman ayrıca, 2024 yerel seçimler bildirgesinde yer alan “Yerel yönetim mekanizmalarımızda hiçbir emekçinin baskı ve mobbinge maruz kalmasına göz yummayacak, herkesin insani koşullarda çalışması için uygun ortamlar oluşturacağız” ifadesini hatırlatarak, belediye yönetimlerinden işçilerin işe iade edilmesini talep etti. “Pandemi döneminde sağlıklarını hiçe sayarak sorumluluk alan, depremlerde canlarını ortaya koyan belediye emekçileri, yönetimlerden tek bir şey istiyor; işlerine iade edilmeyi” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —