Diyarbakır’da il ve 17 ilçe başkanı, İYİ Parti’den istifa etti

Diyarbakır’da il ve 17 ilçe başkanı, İYİ Parti’den istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun istifasının ardından Diyarbakır'da toplu bir şekilde istifa edildi.

Ensarioğlu'nun bu kararından sonra, İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu ve 17 ilçe başkanı dahil olmak üzere toplam 12 bin 750 parti üyesi istifa etmiştir.

Diyarbakır'da yapılacak olan yeni bir yola 'Şeyh Said Bulvarı' adının verileceği söylentileri üzerine 'bölgemizin en önemli değerlerinden' açıklaması nedeniyle, eski Devlet Bakanı ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu hakkında disiplin süreci başlatılmıştır. Dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyuran Ensarioğlu'na destek yağmıştır. Partinin Diyarbakır İl Yönetimi ve 17 ilçe başkanı, duruma tepki göstererek istifa ettiklerini basın açıklamasıyla duyurmuşlardır. İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, Salim Ensarioğlu'nun siyasette bir ekol olduğunu belirterek, 2018 yılından beri görevini sürdürdüğü İyi Parti Diyarbakır İl Başkanlığı sürecinde zorluklarla karşılaştıklarını ifade etmiştir. Oğlu Salim Ensarioğlu'nun parti içinde düşünce ayrılığına düşen bazı kişilere destek veremeyeceklerini belirten Başkan Ensarioğlu, sosyal medyada yapılan haksız ithamları da kınamıştır.

Şeyh Said ismiyle ilgili yapılan tartışmalara da değinen Başkan Ensarioğlu, Salim Ensarioğlu'nun açıklamasında Cumhuriyet değerlerini rencide eden ya da vatan hainliğini çağrıştıracak herhangi bir ifade olmadığını belirtmiştir. İYİ Parti'nin hür ve müstakil görüşlere tahammül edemediğini ifade eden Ensarioğlu, partiden istifa ettiklerini ve bunu kamuoyuna duyurduklarını belirtmiştir. Bu gelişmeler üzerine İYİ Parti'den toplamda 12 bin 750 üye de istifa etmiştir. Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte istifa ettiklerini duyuran Ensarioğlu, bölgenin önemli bir siyasetçisi olan Salim Ensarioğlu olmadan partinin varlığının söz konusu olamayacağını ifade etmiştir.



DİYARBAKIR 16.12.2023 18:11:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.